tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, March 28, 2014

RESEPI MUDAH : Jus/Ice Blend Anggur

Nak sediakan jus/ice blend dengan cara mudah? Tak mahu guna blender cabai bawang tu semua? Memang tak sesuai kalau letak buah melainkan ada blender khas. Berbau oiii. Jom kita guna shake n take.


Jom aku share resepi mudah untuk minuman. Aku guna shake n take { yes, aku jual! }.




Bahan-bahan

1) 6 biji anggur ( dibuang biji )
2) 10 kiub kecil ais
3) 1/2 cawan yogurt
4) 1 cawan air ( tak letak air jadi ice blend )


Cara-cara

1) Masukkan semua bahan dalam botol shaker 
2) Blendkan hingga sebati
3) Tonggeng shaker dan nikmati jus anda


Boleh juga buat buah lain. Ikut kreativiti anda. Paling best, blend epal hijau sebiji & batang saderi. Perghh! Nikmat.


Nak dapatkan shake n take dengan harga berpatutan? { rujuk entry ini }.






guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

14 dak comei sayang YUI:

Nurzakiah Hanum said...

mudah kan ada alat bantu

Mar Mansor said...

sedapnye..

Myra Jay said...

Memang best ada shake n take ni kan Yui, memudahkan keje :)
Akak pun ada :D

Eza Boom Boom said...

wahh, minuman sihat ni. boleh try. InsyaAllah :)

Tihara said...

sedapnya minum sejuk2 time coce macam sekarang ni kan

Nur Inani said...

nyum nyum..sedap aihh :)

ct kektus said...

weee. sedap !

selalu kalau nak buat jus memang gunakan blender yg buat kisar bawang semua tu. hehee

Sheila Salim said...

Assalamualaikum.. sedapnya shake. singgah menabung lazada sini~~~

Azhafizah Md Nor said...

pasti sedap ni!fresh from shake and take :)

Mr.Superman said...

sihat minum camni. buat air timun perah limau pun sedap!

p/s: buang tu kira tinggalkan link la yang. hahaha

anamizu said...

wahh besnye ada benda nih Yui hehe

Mimi Azirah said...

Sedapnye yui

azizah :) said...

Sape2 suka buat jus ni mmg sesuai la... memudahkn keje

eima said...

sape yg suka jus .. ok la ... ai is tak suka ... suka mkn dr minum ..hihui