tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, April 25, 2014

Cara anda untuk tambah pendapatan?

Setiap orang ada cara tersendiri untuk tambah pendapatan masing-masing. Seperti aku, bekerja dalam bidang swasta dan tidak mempunyai overtime, maka cara aku adalah dengan melibatkan diri dalam perniagaan kecilan Nurul Yui Collection.


Dengan peningkatan kos sara hidup yang semakin menjadi kini, alternatif lain perlu difikir. Tak pelik jika ada yang sebelum ini hanya suri rumah tapi sekarang mampu untuk tampung perbelanjaan suami. Ada yang sebelum ini berkeras tidak mahu berniaga akhirnya kini gigih mencari rezeki sampingan.


Macam aku sendiri :

1) Bisnes Nurul Yui Collection ( termasuk dropship )
2) Income pasif ( NMG, D2R & DRimba Life )
3) Blogger ( bersama Nuffnang )


Cara kita mungkin berbeza tapi aku sangat suka pada mereka yang ada usaha


Korang yang baca entry ini, adake kerja lain korang buat sebagai partime? Selain dari pendapatan sampingan bersama Nuffnang.


Jomlah share di entry ini. Bagitahu cara apa korang buat untuk tambah income. Sharing is caring. Mana tahu aku berminat nak join, hihi.


Selagi ada daya selagi itu akan berusaha sebaik mungkin. Jatuh naik itu cerita lain.







guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

12 dak comei sayang YUI:

Mimi Azirah said...

Mcm akak selain keje mkn gji gov akak buat biz jual bdak sjuk n kek cheese....plus nuffnang n 8share

Liza Licha said...

setakat ni tak de lagi income part time. nuffnang pon tak pernah cashout :( huhu

Nurzakiah Hanum said...

ASSALAMUALAIKUM
SINGGAH PAGI
SORY BZ DAY
HAPPY WEEKEND

Azhafizah Md Nor said...

untuk advert fiza guna nuff n h12 media..income pasif just NMG tu je la..yg lain buat design²..dropship agent pun ada :)

eintan nurfuzie said...

akak menggunaka kepakaran vet untuk tambah pendapatan. ehhehehe

Umie Artoqiemie said...

hurmmmm, design banner la kut hihi :D

Nur A.Z said...

nuff, 8share, tempahan lukisan,.. sikit je haha..tp bolehla dari takde kan..

Hazmin Hamudin said...

Takdak... Dok goyang kaki ja. Hahaha

Nurfaezah Abdullah said...

fae planning nak buat bisnes jual creative crafts :D yang ready-made and also customized..

Deq's Qienz said...

ermmm akk pon sdg bfikir acener nk buat side income..huhu :)

Sylarius Yusof said...

Kerja part-time ni paling penting perlu minat yang mendalam terhadap bidang yang kita ceburi tu sebab kerja part-time ni memang makan masa serta tenaga yang banyak.

ayut said...

Ayut xde lg bganjak dr nuff je...nak buat apa lagi kena fikir nak bg komitmen cane.hihi...akan difikirkan...