tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, May 15, 2015

CADANGAN UNTUK MENINGKATKAN JUALAN MINI POPIA IKAN BILIS

Sekarang nak hampir ke hujung bulan Mei 2015. Bulan depan inshaaALLAH akan sambut bulan Ramadhan. Rata-rata yang berniaga kuih muih dan open order. Aku saja yang baru nak merangkak. Miahahah.


Untuk pengetahuan,
berniaga mini popia ikan bilis sebenarnya nak tolong mak aku dapatkan duit poket. Seronok tengok dia suka. Kita cuba apa yang boleh.


Antara cadangan atau pemikiran aku untuk cuba tingkatkan jualan mini popia ikan bilis.

1) Kerapkali update samada di timeline fb, group, fb page, instagram & blog

2) Nak open minima 10 orang atau lebih kepada blogger yang benar-benar berminat untuk dapatkan sample & promote di medium masing-masing atau boleh juga jadi dropship


Ini baru fikir saja.
Tapi kedua-dua cadangan itu memang aku nak laksanakan. Nak open kepada blogger-blogger yang ada.


Ada tak antara korang yang berminat?




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

8 dak comei sayang YUI:

Inani Hazwani said...

bagus cadangan ni yui :)

Nieyl said...

Singgah pagi jumaat :)

Eca Dwinky Asha said...

teringin benar nak rasa popia yuii.hehehe :)

Nurzakiah Hanum said...

good luck

aTieYusof Family said...

oK sangat cadangan sis ni..nti kak beli..hehe.. berminat jg, cuma tulah klu kat sabah ni kos pos mahal..huhu

Nur Shafiq said...

yui buat sendiri atau mak eh.mini popia laris time bulan ramadhan,nak dekat raya lagi orang cari,one of wanted traditional kuih :)sy sukaa beli

Eka Tikah said...

good idea kak. good luck. hehe ^^

Azhafizah Md Nor said...

kalau perlukan bantuan promote boleh pm fiza ye yui :)