tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, November 13, 2015

Gara-gara makanan segera

Makanan segera yang aku maksudkan adalah mee segera 
( jenama apa pun sama aje ). 
Dinner semalam memang balik SS tak lalu nak makan nasi. Mak pula buatkan mee segera.


Aku makan tak sampai suku dari sebungkus. Tak lama lepas itu, kepala rasa berat semacam. 
Memang duk cari tilam bantal.


Akhirnya seawal jam 11.00 malam mata dah terpejam.


Hmmmm, aku memang ada tragedi dengan mee segera. Sebab itu jarang makan.


Gara-gara makanan segera, aku pening kepala. Huhuhuhuuuuu. Sebenarnya kalau terlebih perasa atau pak aji, memang kebiasaannya aku akan alami pening.








guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

12 dak comei sayang YUI:

Nurzakiah Hanum said...

la ye ke kena elakkan la

Atie Yusof said...

ohh mcm tu kah sis..Hubby akak pun tak boleh makan aji..klu ada kat makanan yg akak masak, kompom dia tahu..sakit kepala katanya...huhu
zaman study dulu mmg rajin mkn mee segera, skrg ni dah jarang sgt... :)

Siti Nurzafirah said...

Pak Aji dia kuat sangat tu..

Kalau buat, selalu perencah bubuh sikit ja then tambah garam..

tiga lalat said...

pening aje kan nuyui? sibbaik x kene migrain ;p

AnneRaini said...

jrg mkn mknn segera tp sekali skla layan jugak. teringin.. hehe

Murni Alysa said...

ooo akak pon klu mkn kedai tomyam & terlebih pak aji boleh jd migraine

Azhafizah Md Nor said...

kena elakkan makan mee meggi ni yui

zarul farhana said...

jgn makan slalu la...

Siti Yang Menaip said...

samalah Yui.. MSG banyak sangat dalam mee tu.. akak pun cannot..
tapi tekak ni kadang2 tingin nak makan cuma bukan favourite..
kalo xdak pun xpa.. dah trbiasa duduk asrama dulu.. cikgu rampas kalo bawak meggi hehe..

Mardiah Diana said...

Bahaya ni dik yui...kena elakkan makan makanan segera ni...

Eintan Nurfuzie said...

tambahan perasa yg tinggi dlm makanan segera ni

Cik Ash said...

mkn mee segera perencah letak sikit jah