tentang
banner
tutor
fb
home

Thursday, December 08, 2016

Selesai tukar Kad CIMB ke MYDebit [tukar cepat]

Kalau Maybank dah selesai tukar Ogos lepas [entry]. Tukar awal sebab itu selalu digunakan. CIMB saja nak lambatkan sebab jarang guna kad, lebih kepada cimbclik. Ekekeke, sila jangan ikut cara Yui melengahkan kerja.


Alhamdulillah,
Rabu 7/12/2016 Yui dah tukar yang baru. Saja pergi CIMB Menglembu sebab tahu kat situ tak sesak dan tak ramai orang. Kalau CIMB utama kat pekan Ipoh, dah tentu nanti berjam-jam tunggu.


Dalam 20 minit selesai. Sepatutnya 10 minit tapi sebab Yui jarang guna kad di ATM, mereka ada masalah untuk cari. Heee, salah Yui juga tu kan.




Oh ya,
Kalau korang ada cimbclik, lebih baik terus uruskan di bank terus.


Bila korang dapat kad baru, dia akan bagi satu surat yang tertera no pin sementara. Pergi ke ATM, masukkan pin yang diberi dan tukar kepada pin baru.


Dah selesai,
Pergi ke kios CIMBCLIK. Log in macam biasa dan nanti akan diminta untuk korang masukkan no yang tertera pada kad bank.


Itu sahaja, selesai.


Nak puji staf CIMB Menglembu, Ipoh
Mesra pelanggan dan banyak membantu
Terima kasih





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

11 dak comei sayang YUI:

Kakzakie Purvit said...

Lega bila dah setel kan Yui:)
Kakak ada lagi satu kad bank belum buat (RHB)
Tengoklah dlm masa terdekat ni

azizah green line said...

jijah 5 minit dah siap cimb.. tp cimbcliks xle guna pula..adoii

Nurzakiah Hanum said...

adoi x dan lagi nak tukar

Orked V. said...

sya pon dah. tinggal maybank dengan pbe je belom. uwaaaa. stress

Unni Anje said...

alhmdulilah.. selesai da urusan yui.. Unni ni tak tau bila la dapat gi tukar.. tinggal 3 minggu je masa..

Mardiah Diana said...

Salam singgah sini dik yui...wahh...dah tukar ya...akak belum tukar lagi...InsyAllah minggu depan baru pergi tukar..

dorsett pink said...

nak tanya, apa kelebihan tukar kad baru erk? sebabnya hari tu saya tukar kad bank islam yang baru, lepas tukar kad baru saya nampak security kad tu makin longgar. maksudnya kalau ada orang curi kad saya senang2 je dia boleh gunakan..

♥ aiNa yaZiD ♥ said...

yeah! aina pun da tukar. service cimb klcc pun tiptop.. alhamdulillah. sementata free ni kan yui kena tukar lelaju. thun dpn kena charge. =)

Siqah Hussin said...

Best kan kalau pergi bank dan staff mereka friendly je. Sejuk hati walaupun kena tunggu lama.. bijak yui pergi cimb yang x sesak :)

Azhafizah Md Nor said...

fiza pun dah tukar kad debit baru..tapi maybank la :)

Rozita Abdul Rahman said...

akak lum sempat buat lagi.. alamak..