tentang
banner
tutor
fb
home

Monday, January 16, 2017

Sarapan Kerabu Megi Thai di pejabat

Haritu di pejabat, saja dok buat kerabu megi thai. Itupun sebab officemate sudah siap beli bahan asas, sharing sesama kami. Heeee, jadi gunalah "dapur" office tu walaupun sekadar ada microwave.


Tak puas guna itu.
Lagi seronok rebus dalam periuk dan api yang sepatutnya. Tekstur dia lain.




Bahan pun ala kadar tapi inshaaALLAH cukup. Alhamdulillah, sarapan ala Thailand gitu.







guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

11 dak comei sayang YUI:

Normi Nieza said...

sedapnya..:)

Orked V. said...

siap ade sotong bagai. korang ni sampai office kol bape siap sempat nak masak sume nih. bhahahahahhaha

Mila Ahmad said...

tak pernah buat lagi kerabu megi, nanti boleh cuba kot

beat said...

first time tgk krabu megi..

Kakzakie Purvit said...

Puas makan ni Yui boleh tahan sampai tengahari:)

eima said...

mkn dgn kawan2 reramai lagi sedap jdnye kan ... meriah gitu

PERMATABIRU said...

dok nampak org jual je x pernah try masak dan makan lagi

anak denesor said...

shared la resepi..nak tau gak

Ann Ishak said...

perh...pepagi entry ni dah berjaya merembeskan extra air liur tau :D

Syuhada Salleh said...

sedapnye nmpk..

Azhafizah Md Nor said...

sedapnya walaupun tak pernah rasa..hihi. asal stail kerabu sedap je kan