tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, May 07, 2014

Apakah identiti blog anda?

Sebelum berbicara mengenai identiti, jom kita fahami dahulu apa maksud identiti


Identiti (definisi Kamus Dewan Edisi Keempat – terkini) = (idéntiti) sifat-sifat (ciri-ciri dan sebagainya) yang terdapat pada seseorang atau sesuatu yang sebagai suatu keseluruhan memperkenalkannya atau mengasingkannya daripada yang lain.


Entry kali ini khas untuk bercerita mengenai identiti blog. Sebagai contoh blog Corat Coret Nusha lebih banyak ke arah perkongsian diri, keluarga, persekitaran & kejadian.


Secara ringkas identiti blog ini adalah lebih ke arah PERSONAL.


Kalau isu, berita semasa selalunya jarang aku tampilkan. Kalau mula-mula berblog, memang itu topik setiap hari akan aku update. Tapi setelah bertahun berblog, kini topik personal menjadi pilihan diri.


Korang pula, secara ringkas apa identiti blog?


Personal? Random? Rojak?


Tak kisah apa pun janji ada pembaca walau diri sendiri yang baca. Ngeh ngeh ngeh.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

16 dak comei sayang YUI:

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Yui...sama la blog K.atie personal gak...& 1 khas utk CGL.Klu tk diasingkn..rimas lak personal + CGL.

Nurzakiah Hanum said...

:) blog anum lebih kepada personal

Deqla Norumara said...

personal + rojak kot blog akak..hihi.. hai yui.. rinduu.. sori baru bersmptn jengah sini..

Cik Itah@RRP said...

salam. hmm..rojak kut eh tak..personal hehhehe

Lynn Damya said...

Salam..haaa sama mcm yui jugak kot..personal story, life journal dan selit2 jugak berita2 sensasi (wahhhh~haha)...tp bukan jenis formal..jenis yg huha-huha je..haha :D

Azhafizah Md Nor said...

macam biasa lah lebih kepada personal sebab lagi banyak boleh update kan :)

Tihara said...

blog akak blog rojak haha

eima said...

ai more to personal .... hmm tak suka update pasal artis ....

Cik Anita said...

Identiti?

Ikut mood nak cerita. hehe

Personal lah ekceli

:)

azizah :) said...

Jijah pon rojak.. ada personal. Tips n mcm2 lagi

Cik Yatt said...

yatt personal.. suka cite pasal diri sndri je..hee

adrianna syaz said...

Rojak somtam..hehe..rasanys personal byk kut..

Liza Licha said...

licha random je. tak jugak tulis pasal personal sangat. hihi

Liza Licha said...

licha random je. tak jugak tulis pasal personal sangat. hihi

Shida Radzuan said...

yup..shida pn Personal&Lifestyle :)

ayut said...

Blog ayut lbh pd makan...jalan..kucing...pastu dri sndri..kdg2x confuse jugak dgn identiti blog sndri ni..hahahaha