tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, May 16, 2014

Tempat menarik di Cameron Highland?

Walau aku duduk di Perak dan berdekatan sahaja dengan Cameron Highland tapi baru beberapa kali pergi sana. Rasanya kali terakhir lebih 8 tahun lalu. Uih! Lama rupanya.


Jadi, persekitaran terkini di area sana aku pun tak pasti macam mana. Jadi, kepada kengkawan yang biasa pergi cameron, boleh cadangkan tak tempat mana yang WAJIB dikunjungi bila sampai sana?


Yang aku baca :

1) Big Red Strawberry Farm
3) KEA Farm


Lain-lain mana lagi best? Bukan apa cadangnya nak pergi sana esok sebab keluarga semua dah cukup ada untuk bercuti atau beriadah bersama. Bukan senang nak kumpul macam ini. 


Agaknya cuaca sana pun okay kan sekarang ini? Kalau musim hujan macam terpaksa batalkan ke sana dan cari alternatif pergi tempat lain.


Prinsip aku mudah, duit boleh dicari tapi keluarga tak dapat dicari dengan duit. Selagi boleh bersama, manfaatkan waktu yang ada sebaiknya.


Cadangan kalian sangatlah daku hargai. Terima kasih.







guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

12 dak comei sayang YUI:

IntaNBerliaN said...

akak baru balik dr CH hari isnin baru ni... skrg ni hujan kat sana... so, nak g tempat2 menarik kat sana agak terbatas sbb hujan kan... tp xtau la esok camne...

blh g ladang teh boh & kea farm.. emmm... eh, baru akak perasan... tu je tempat akak g baru ni... ahhahhah

yg lain2 tu sekadar singgah time nak balik tu je.. bukan pe, hujan... time g ladang teh tu hujan lebat sangat2.. terpakasa kami cari tempat berteduh.. terpaksa berjalan dr parking ke atas sambil dukung aqilah sbb time tu hujan tak berhenti lg... nasib dorg xdemam...

aisyah ambris said...

sy last , 3 tahun lalu kot... lama dah tak p... rindu woo

Cik Puan Rara said...

akk masih lg belum pergi ladang tea sg palas tu.dgn lavender garden tu.teringin sgt nk g,hehe

Rizziela said...

dah lama x ke sana..teringinnya nak g cameron kan

Azhafizah Md Nor said...

fiza pun dah lama tak ke cameron..skang cuaca pun sedang elok je..selamat enjoy kat sana yui..have a safely journey

Cik Itah@RRP said...

salam. ada niat untuk berbulan madu disana..hahahah :D

eMMe said...

hurm... lame dah tak gi cameron.. InshaAllah..ni twin dah boleh jalan boleh la bwk twin shoping stoberi, hurm..akak takde specific place... tpi jgn lupe gi ladang teh Yui...

aneezjaafar said...

cameron tempat cecuti malaysia yang best. suka suasana dingin dia. makan strawberi keka dia semua la.. best.
salam singgah dan follow.. :)

http://aniszahirah87.blogspot.com/

Mimi Azirah said...

Akak xpernah pergi sana

Shakira Pathi said...

ladang strawberry thorbaik!!!

ayut said...

Ayut pon xpnh ke sana ni yui..xtaula bila nk smpi ye...

azizah :) said...

jijah tak pernah lagi pergi sana yui... sedihhh