tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, October 08, 2014

Sakit kepala kerana pak aji

Satu penyakit yang akan jadi pada aku ialah bila aku makan makanan luar di mana kandungan pak aji terlebih-lebih, aku akan alami sindrom sakit kepala berdenyut-denyut.


Hari ini penyakit itu datang. Petang semalam beli nasi goreng paprik ( sebab tak makan tengahari ) untuk dinner. Seawal jam 11 malam aku dah mula nak tidur. Bangun subuh, kepala dah start berdenyut. Sampailah berada dalam opis.


Banyak kali aku perasan. Aku, mak & abah punya perangai yang sama. Andai dalam sesuatu makanan itu terlebih pak aji, kesannya akan terasa. 


Tak dinafikan makanan di kedai, kenduri kahwin majoriti akan ditambah pak aji. Cuma lebih atau tidak sahaja. Kesannya? Pada kami inilah. 


Masakan di rumah memang TIDAK AKAN MASUK pak aji. Itu aku suka!


Sedap dimakan tapi kesannya memang sedap ku rasa. Huwaaaaaaaaaaaaaa.


Gigih taknak telan panadol. Tahan selagi boleh.


guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

5 dak comei sayang YUI:

nini said...

nampaknya lepas ni kalu nak oder kena pesa siap2....hihi

At-Tarmizi said...

sabau jer lah ^_^

http://seronoknyermelukis.blogspot.com/

Azhafizah Md Nor said...

Masak kt rumah mmg xde aji kan..if kat luar xtahu dorang lyk aji byk mne

ros_reeza said...

Ros pulak, boleh thau makanan tu letak aji banyak, bil alepas makan, Ros rasa dahaga// huhu.. sungguh tak best rasa tu. minum air banyak pun tak hilang...

lynndamya said...

Haha, ajinomoto rupenye ya..tu lah, mmg xleh nak elak lah, skang kat kedai sedapnya bukan original, tp sebab letak pak aji durjana ni lah! ish3..