tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, March 11, 2015

Makanan lagenda : Ubi rebus

Pergi pasar malam Rabu lepas, tengok dilonggok saja ubi. 1 kg baru RM 1.50.
Bagi aku murah. Buat "jajan" sambil tengok tv.




Manis ubi ini!
Sangat sedap & puas hati. Nak tanggalkan kulit pun mudah sebab nipis.
Kalau abah aku yang makan, sekali kulit dia bedal. Hahahaha.


Apa pun, ini juga salah satu makanan lagenda aku. Agaknya budak-budak sekarang reti makan tak ubi macam ini? Maklum saja, sekarang zaman makanan dalam "game" memanjang. Hihi.


Dah menghadap game, mana reti erti lapar.


Update : Ini ubi keledek biasa sahaja




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

15 dak comei sayang YUI:

Nurzakiah Hanum said...

uik
belum pernah try

Chot said...

Chot suka baka dlm magic pan.... Mkn skali kulit...mmmmm....teringin plak.

eima said...

pastu lawan kentut .. keh keh keh

azizah green line said...

sedapp ni ubi rebus..cicah gula..nyumm

Siti Rohaida Yusof said...

ubi rebus ni,cecah dengan sambal tumis ikan bilis..sedapkan

Inani Hazwani said...

lama tak makan ubi rebus

zazanizam said...

memang lagend sgt2 hehe..

Nieyl said...

sedap..nieyl suka...
Singgah pagi..:)

dEdEQ dE wIshEs said...

TIME KECIK2 JE MKN UBI REBUS NI .. TERINGIN NK MKN LAK BILE TGOK ENTRY NI

Mayang ABDUL RAZAK said...

ni ubi jepun tu kan yuii.. ubi tu mmg sedap direbus, manis berdecitt...

Ann Ishak said...

sangat suka makan keledek rebus, hari2 pegi pasar malam semata nak cari keledek je :p

Jie Susanos said...

musim2 hujan best mkn ubi ni..

Azhafizah Md Nor said...

sedap ni ubi keledek manis kalau goreng makan dengan sambal kicap..kalau ubi rebus cicah dengan sambal goreng :)

AnneRaini said...

akak suka gila ubi rebus keledek rebus segala tp 1 je tak tahan.. angin byk lps mkn.

Najib Ariyan said...

saya pun makan ngan kulit... tu ubi manis dan kulit dia pun lembut bukan ubi kayu... kalau ubi kayu memang kena kupas kulit...