tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, March 04, 2015

Teh untuk detox

Dulu, kalau tak vera berhari-hari aku tak kisah. Tapi sejak 2013 ( di mana zaman buat diet atkins ), aku dah mengerti kenapa kita kena vera hari-hari. Itu yang terbaik. Kita nak buang apa yang patut buang.




Kalau kita makan sayur & minum air cukup, inshaaALLAH takde masalah nak vera. Takde masalah sembelit. 


Untuk diri aku sendiri
Kalau pagi hari ini tak vera, lepas lunch aku ambil clenx tea. Dalam 8 jam inshaaALLAH akan membuang. Silap-silap 2-3 kali. Hahahaha.


Apa pun aku puas hati dengan clenx tea.


PERINGATAN!
Jangan minum andai anda berjalan jauh takut tak menyempat nanti.


Sebenarnya amalkan green tea pun dah baik. Clenx tea sebagai sampingan sahaja.


vera = buang air besar





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

11 dak comei sayang YUI:

Inani Hazwani said...

tak penah minum teh tu

Nurzakiah Hanum said...

bagus nie

zazanizam said...

aahh kan ! kza pun dh start minum green tea awal bln 2 baru ni hehe.. alhamdulillah.. nak sihat katakan ;)

AnneRaini said...

akak kalau teh2 ni xjalan. buat skt perut je tp no vera2.

Ezy Loy said...

kalo mnum teh ni mmg ke toilet je ek..
hihi

Putri said...

Green tea bagus utk kesihatan..tp akak x brapa suka

Nurfaezah Abdullah said...

hari2 membuang memang sehat actually

IbuNoey said...

Husband IbuNoey pun minum ni.tapi sekarag dia stop kejap sbb hari-hari traininh rugby kan.takut tak menahan masa traininh katanya.IbuNoey pun teringin nak minum.tapi bila fikir masih menyusukan baby,nanti dulu la.efek kat baby pula nanti.

Azhafizah Md Nor said...

Green tea memang bagus untuk detox

Azizah Green Line said...

teh green bagus..bagi lawaskan usus..

ros_reeza said...

Setakat ni memang hari-hari. Heeee.. Oh Yui minum ek tea ni..