tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, September 11, 2015

Ke Indonesia ke kita

Tak pasti dah berapa minggu aku setiap selasa jam 9.00 malam di TV9 akan ada rancangan ke indonesiake kita. Ala yang ada wak doyok & myo tu ( tak sure ejaan meor, haha ).


Bagi aku rancangan macam itu sangat santai & sempoi.
"Bos" deme pun sekepala senget! Kadang aku dengan budak-budak rumah gelak tak menahan tengok gelagat depa.


Pernah satu minggu tu, konon nak tunggu rancangan ini, sekali ada siaran langsung bola.
Haaai, geram aje rasa. Kotlah nak tayang lambat, hareeeemmm. Huhuhu.


Harap rancangan macam ini akan kekal. Jelajah negara-negara lain pula supaya kami yang "tak mampu" ke sana, boleh tengok melalui televisyen aje. Haaaa, gitu.


Sebenarnya aku juga suka tengok seseorang dalam rancangan itu.
Sama, hampir sama orangya.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

7 dak comei sayang YUI:

Murni Alysa said...

hehehe..ingatkan Nusha nak kesana..baru nak kirim..hihihih

el said...

igtkan depa nak pi Indonesia..boleh lah nak kirim haha

Siti Nurzafirah said...

Ohh.. macam ke korea ke kitaaa....

Siti Nurzafirah said...

hehehe.. macam Kak Kurni gak.. ingatkan yui yang pi...

Dunia Zumal said...

Suka tengok rancangan nie sebab dalam setiap pengembaraan mesti ada game2 tertentu untuk mereka selesaikan...

Jie Susanos said...

xlehh tgk cter gitu...


jeles tgk depe bleh pergi..hehe

Azhafizah Md Nor said...

Fiza suka tgk since dari Ke Korea ke Kita..dia macam spontanious dan seronok ada game tu..kann