tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, September 09, 2015

Minum air pada waktu yang betul

Minum air secukupnya amatlah penting untuk setiap orang. Sekurangnya 8 gelas sehari. Aku faham ada yang susah nak minum air masak/putih. Macam aku dulu. Tapi lepas follow diet atkins & sekarang dah stop diet, mulut dengan sendiri nak minum air putih.




Di atas ni panduan nak minum air. Moga beri manfaat untuk semua.


Nak diet pun pastikan minum air yang cukup ya, bukan sekadar kawal makan & telan ubat itu ini.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

12 dak comei sayang YUI:

Emy Effendi said...

pernah try diet atkins. hehe
Memang kena banyak minum air :)

Nieyl said...

Salam singgah pagi dr http://seindahcerita.blogspot.com/
Boleh di amalkan untuk kesihatan yang lebih baik..:)

lia ummiirfan said...

betul tu, nak kurus kena minum air kosong banyak,, air kaler2 tak dikira.. hihi..

Mardiah Diana said...

Salam singgah sini dik yui...akak selalu amalkan meminum air di setiap waktu pagi....hihi

Eintan Nurfuzie said...

perbanyakkan minum air masak

Kira Sakura said...

alhamdulilah tekak akak mesra dengan air putih atau air ksong ni. nak minum sehari 3 liter pun insyaAllah boleh :)

Nurfaezah Abdullah said...

yg lecehnya bila minum byk air asyik nak pi toilet je huhu

Siti Nurzafirah said...

sama2.. dulu, semua nak air sedap ja.. sekarang more to plain water..

izzeyda said...

betul kita kena minum air yang banyak terutamanya air masak..

Chot said...

Perlu minum air dan minum air dengan cara berilmu. Wahh..giccu

Dunia Zumal said...

Zumal dah rasa macam lebih air ^-^

Azhafizah Md Nor said...

jom kita amalkan :)