tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, January 22, 2016

Review Peribadi : Big Apple Donuts & Coffee

Dulu, zaman aku belajar kat poli, kalau keluar ke JJ, confirm nak beli big apple bawa balik rumah. Giler ko, sedap kot time tu! Lembut, cheese banyak, filling meleleh. Pendek kata tak rugi laa beli.


Tapi kini, dah ku rasa perbezaannya.
Donut dah tak berapa lembut. Cheese pun kurang. Kalau simpan untuk esok, donut dah keras padahal dulu elok molek aje. Itu pasal aku rajin beli dulu sampai muka pun dah rupa donut. Hahahaha.



Beli di Mydin Meru, Ipoh


Sekarang beli buat lepas kempunan aje. Nak beli selalu macam dulu, rasanya tidak. Orang bagi free takpe. Kuikuikui. 


Teringat dulu, tiap kali jumpa mesti dapat donut! Opsss.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

14 dak comei sayang YUI:

Aqilah Azmi said...

sedapppppp

Cik Itah said...

sudah lama tak makan

AnneRaini said...

skrg ni beli kalo kasyah nk makan je. lgipun harga pon dh mahal.

p/s: akak pon tertanya2 psl ayat last yui tu. senyap je skrg. jumpa pon xde. apa dah jadi?

Emy Effendi said...

ramai yang suka makan Big Apple Donut ni..
hehehe, tp emy tak :p
cepat muak. tp penah rasa sekali. sedap!

SYANI said...

Feveret gak dulu donut big apple ni... tapi mmeg yang sekrg punya dah x cam dulu.. takleh simpan lama2.

najwa zahid said...

sya suka big apple kalau nk compare dgn yg lain

Mardiah Diana said...

Salam singgah sini dik yui....sedapnya....akak dah lama juga tak beli donat big apple ni....

aizamia3 said...

Dah jarang beli donut sebab kurangkan makan makanan manis.. ;)

azizah green line said...

sesekali boleh kan.. lama juga xmakan ni

aRz MoHa said...

Selalu makan Jco donut ja... Sebab dekat umah takda big apple

Dunia Zumal said...

Rindunya Big Apple

siti alfakhishah aman said...

sekarang banyak dah bakers jual donut ala jco ni kan.. tetap x sama dengan yg ori.. weehehehee

husna zahidi said...

sedappp.. husna kalau beli mesti akan utamakan yg penuh dgn kacang dan badam.. hehehe..

Azhafizah Md Nor said...

Agak lama tak makan big apple..kat area sini macam banyak cawangan dah tutup.huhu