tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, October 19, 2012

Apakah maksudnya bila popup benda ini?

Sebenarnya lama nak tanya. Al maklum saja aku bukan pakar benda macam ini. Dah banyak kali aku bw dan asyik popup benda ini, maka aku tanyakan di entry. Benda yang aku maksudkan adalah seperti dalam gambar.



Benda yang akan terjadi bila ia keluar :

1) Loading sangat lambat
2) Benda alah itu sentiasa mengganggu
3) Melambatkan proses untuk komen


Jadi, aku nak tanya lah pada yang arif, apa maksud bila popup benda itu? Haruskah kita tinggalkan saja blog itu atau just buat macam biasa walau agak lambat? Membahayakan atau tidak pada kita? Moga ada jawapan. Terima kasih ya.


# Atau benda ini ada keluar saat kalian di blog aku? Cer citer kalau ada ya.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

30 dak comei sayang YUI:

Anum said...

bagus2 solana nie
anum pun selalu kena

azizah :) said...

tak pasti la yunk..xpernah kena lagi.. tp ini membuatkan laptop kita jadi hank tak silap...

Eca Dwinky Asha said...

keadaan website yg berat..menyebabkn kita xsbr nak tekan semua..kdg2 bila tekan komen berkali2,jdi mcm ne......kena clear cache dan juga ringankan lappy :)

PinkUmmi said...

akak tak tau pulak dik....xpnh kena lagi...

KY said...

akk pun selalu kena, tapi akk rasa masalah line lah...mungkin slow..

shraqs said...

Ini masalah pop up la ni. Ada skrip yang diguna diblog. Kalau line laju biasanya takde masalah.

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

selalunya jadi gitu bila laptop/pc hang laa.. kekadang amek masa kejap je..

xde pape pon.. cuma sebab lambat kan nak loading tue.. kalo malas nak tggu.. kill aje.. pastu reload je page tue...

Rapunzeel Cikilolo said...

kalo aku, aku selalu uninstall google chrome balik. kadang2 bende ni jadi sbb virus cookies. tapi aku bkn pandai sangat bab ni...

Sue Echan said...

blom pernah kena. tapi kalau dah tau sebabnya yui share la ye kat entry akn dtg. manela tau nnti pc sue terkena juga. sbg langkah bejaga2 :)

ayut said...

bnda ni tak pakar..tp sblm ni pnh jd kat laptop..tp laptop tu sbb berat dh...tak sure la Yui..

Tihara said...

as salam,

maybe ada virus ringan..tapi tak penah kena lagi..words kill pages tu cam menakutkan je kan..

Aishah Jahirah said...

sejak chrome update version terbaru ni susah nampak dah popup tu kecuali msk website yg berat ada mcm2 iklan,widget.menda tu maksudnya pages tgh hang..erm rajin2 la clear cookies.spec laptop/pc, line tenet pun mungkin penyebab gak...hehee tunggu jawapan dr mereka yg pakar la,akak jawab berdasar pengalaman je..:)

CekbOlat-bOlat said...

selalu jadi dkat lappy lama , mybe sbb lappy dh berat then tab bukak tab byk2 . umpama perut dh kenyang kita sumbat dan sumbat .

nur anis said...

saya pun tak pasti kenapa..pernah jugak jadi macam ni..

Ujie said...

Sejak netbook saya berusia 2thn ni..dah mula keluar bnda ni. Biasa saya klik WAIT. Lps tu ok.

rasanya sbb netbook dh lama, so dah 'berat' & mula lemau utk process. kena clear bnda2 tak pakai, scan & defragment. Skrg dah tak kuar lg benda ni..:-)

LiYa HaNiF :: said...

nk tau gak.. kite puntk tahu... ^_^

AnneRaini said...

tak pernah kena pulak camni.

najihahfara said...

selalu jugak kelua bende tu nak2 kalau bukak blog yg berat tu

Cik Muda said...

kte pon slalu gak kene gitu.. dah 2,3 kali jadik...malas terus nak buka page tu...

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

pernah kena tp bw pastu bukak link penuh satu page saje

nanakimie said...

pnh jgk jd gni,ase nya sbb nana slu open link byk2:)

caliph shuriken said...

sy pun ada kena cmni tapi versi firefox.. wktu popup ni nk kuar secara tiba2 loading lain jadi slow, erkk...

Noraim said...

kalau sy kan sis, pop up tu kuar kalau laptop hang. xtau la bahaya ke tak.

Belajar Cinta said...

Harus bersabar ya.. :)

Salam ARTIKEL MOTIVASI CINTA

Wak Gelas™ said...

wak pon X penah jumpa lagi popup gitu jugakk.. ahhaKs

::CIK LYNN:: said...

pnah jd sbb byk bkak link dlm 1 masa...close n bkak blk, ok je la pstu...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

akak pn xtau sbb xpnh jd pun...akak msk blog yui ok jer

Che Rosliza Che mat said...

Sis sokong gan ujie...tak pun yui pergi kedai jer...hari tue sis pun ada problem nie...loading jadik lambat...tak seronok...

shidaR said...

crome mmg selalu jd cmni..shida perasan jer..tp shida bkn pgguna crome yg tegar ..naseb lah ..shida slesa guna mozilla..

Nurul Husna Mohd Hassan said...

akak tak tahu sangat benda ni sebab tak pernah kena lagi..