tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, October 09, 2012

Jambu susu yang nyum nyum

Pernah dengar jambu susu? Pernah makan? Perghh! Agak rugi kalau tak try bila dah jumpa tau. Masam-masam besh! Pokok jambu susu ini adalah milik opah daku. Sekarang musimnya tu pasal dapat ku rasa. 




Dapat plak menyicah dengan cicah hasil tangan mak aku sendiri, memang mableesss la. Kalah rojak mak bee okay. Hahaha. Siyes! Tak tipu.


# Bermula 9/10 hingga 11/10 akan diadakan lelong barangan kemas di tempat aku kerja ini. Maka agak bz sedikit la ya. Tapi tetap ku balas jejak. Dont worry.





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

40 dak comei sayang YUI:

Saya Disini said...

sedapnye..dah lama sy xjumpa buah jambu susu ni...teringin plak

Anum said...

wow sedap lama x makan nie

Masz Sidek said...

akak tak pernah rasa jambu ni yui... mesti sedap ni...

Mrs Velentine said...

jambu susu ni sama mcm yg merah juga ker??

Rapunzeel Cikilolo said...

sedap :)

Cik Muda said...

lelongan ape tuh???

are_lin@yu said...

mncicah pn sedap ni..hehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

jambu susu sedapnyerr...dulu kt belakang rumah tok akak ada tp skang ni dh xberbuah xtau kenapa huhu

baby lydia said...

bru smlm MIL cete psl jambu ni..dh msuk entry..ngeces lg lah jwb nye..mkn dgn kulit limau msti mambless kn????

wahida said...

sedapnya...dulu atok ada pokok jambu ni...sekarang dah tebang...huwaaaaaa!! rindunya ngan jambu susu...

nur anis said...

sedapnya..payah dah nak jumpa ni....

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

Kalau jambu nii letak asam sikit , ohhh , sedapnyaaa !

KY said...

akk tak berapa suka jambu ni..kalau yg merah suka hihihi

eima said...

aku pun suka .........sedapnye lama tak mkn jambu bol putih ni

Jie Susanos said...

Em..dah lame x mkn

dwaty said...

first time dengar jambu susu... rasa apa??? jambu batu.. jambu air... jambu apple???

Nisa Greennnpanda said...

nie 1st time sy dgr psl buah nie tau, hehe...

owh, busy rupenye yui nie.. slamat melelong brg kemas, ngehehe... XD

Aishah Jahirah said...

dah lama xnmpk jmbu ni,mknanya dh lma la akak xmerasa....menjilat jari wat nyicah..

Tihara said...

lama dah akak tak jumpa jambu susu ni..mmg sedap nyicah :)

Noraim said...

sedap2, cicah dgn garam pn sedap. hee.

eMMe said...

akak try wat kuah rojak payah nak jadi n confirm la tak sedap! uhuhu.. tapi makcik akak nye kuah rojak, mmg kalah mak Bee...huhuhuuh...selalu order kat makcik akak tu...

Mrs Lurve said...

pernah mkn memg sedap!!

^^eKaTiKaH^^ said...

first time dengar name jambu susu. hihi

azizah :) said...

jijah tak pernah try lagi.. tp mmg nampak mengiurkan..hehe

zila manaf said...

nyum nyum jugak weee

fieda said...

masa kecik2 pernah mkn..mmg sodap..

steffany daph said...

mcm mengulam pula bunyi dia.. heheh :D

ieda said...

wahhhhhh sedap nie
dah lama benarr x makan nie

ada lelongan emas .. hurmm menarik tuu ;)

shidaR said...

wahh lelong brg kemas?? seyes ke nih?? jatuh sgt ke hrga tu??

dpy cicah dgn gula tmbah kicap buh cili skit pergh!!

Sue Echan said...

jambu susu? sue tak pernah try makan lagi la yui... best tak?

ayut said...

ha...klu yg ni ayut pngl jambu boto..bkn jmbu susu..hihihi.kat umah ayut ada!tp kat kg la ;)

Myra Jay said...

Fuhhh kecur air liur tengok, apatah lagi bila part menyicah tu :D

AnneRaini said...

tak ingt pulak akak pernah mkn ke tak?

IntaNBerliaN said...

akak prnh mkn, MIL bg.. tp alahaiiiii tekak xleh time...

Che Rosliza Che mat said...

Adoi!...terliur sis tengok...kecur air liur..hihihi

::CIK LYNN:: said...

ni first tme dgr jambu susu ;)

C'Jai said...

Lama dah tak makan...teringat rasa dia ada kelat2 sket..

Nurul Husna Mohd Hassan said...

lama tak tengok jambu susu ni :)

c.t.P.a.n.d.a said...

Salam. maaf mengganggu blog ini. sy siti, tgh mencari buah jambu susu ni.. mengidam nak makan buah ni.. ada lg x buahnya? kalau ade..sy nak beli..mengidam sangat2..huhu..
sekali lg..minta maaf sbb mgganggu n terima kasih.

nanakimie said...

huhu...1st time dengar n nengok:)