tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, October 30, 2012

Indulgence Cake, Most Choc Cake & Pavlova

Harini baru start kerja pasti mood malas melanda! Tambah-tambahan motor aku buat ragam plak tengah jalan. Dugaan sungguh harini. Ok, sekarang mood nak tunjuk kek-kek yang aku tempah khas untuk sambutan bersama keluarga.


- semuanya sangat sedap! -






Yang kat atas ni namanya indulgence cake. Aku ambil saiz kecil RM 50. Sedap tapi takleh nak makan banyak coz aku rasa muak. Ayat atas kek " Happy Birthday Family Shah ".






Pavlova ini sebenarnya saiz besar lagi coz harga RM 40++  tapi disebabkan aku just nak try rasa camne, aku minta nak saiz kecil, alhamdulillah akak tu baik hati nak buatkan saiz untuk harga RM 20++. Yang ini memang aku suka dan makan banyak! Sedap!


Last aku order adalah most choc cake harganya RM 10 ( tengah promosi ). Yang ini pon aku suka. Sangat sedap. Family aku suka juga makan semua ini. Alhamdulillah, berbaloi beli.


Akak ni orang Batu Gajah tapi dia leh delivery pada korang. Kepada orang Perak terutama di Ipoh dan kawasan berdekatan, boleh jenguk FB Yanie Chicha. Serious, lebih banyak makanan yang menarik disitu. Aku pon rambang mata! Service sangat bagus! 


# Mood malas nak kerja sebab dah lama sangat cuti. Kui kui kui.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

40 dak comei sayang YUI:

AnneRaini said...

nak jugakkkkkkkkkkkk!

KY said...

pasti sedapkan, malah bukan nampak sedap je, comel lagi heeee

adyna said...

sedap nye kek tue :)

eMMe said...

ohhh.. sedapnye makanan manis2 mmg akak suke..time ni la akak kene pantang makan mende manis, saje yui ni nak goda2 akak,.. fuhh!! mujur la tak dok Ipoh, kalo takkk.. akak order pavlova tu, gerrrr~

Rapunzeel Cikilolo said...

waa... banyaknye kek...

Mrs Velentine said...

sedapnya

fiza said...

Sedapnya kek2 itu. Tak pernah lagi makan pavlova.

Mrs Velentine said...

samalah dgn anak2 MV..bakul Mv dh pecah2..hish kenal beli baru ni..hehehe...comel aina& auni..aina kakak ke?

izyantyPersonalTaste said...

sedapnya...nak jugak he3..

Anum said...

sedapnya

permatabiru said...

teringin nak makan pavlova tu..kat perlis nie ssh la nak cr org yg tahu buat...

ayut said...

sdap yer...nk kek jgk..hihihi..aritu tu mkn kek jugak..hihihi..kek bufday akak dan ank sedara :)

MarliaMarble said...

kek choc indulgence memang sedap...! pavlova..? hmm...manissss sangat kot..=D

nur anis said...

sedapnyaaaaa..nak sikit..

Eca Dwinky Asha said...

terliur eca nengok..nasib ada kek keju dlm peti ais lagi :P

baby lydia said...

jtuh cintan tgk pavlova tue..:)

Ayuni Khalib said...

syoknya makan kek. Alhamdulillah

MRS Rongoks said...

sedapnye indulgence cake tuuuuu T_T

Kesuma Angsana said...

aduhai sedapnyer menternak lemak ni hehehe

PinkUmmi said...

sedapnye...semua mknan mnis2 belaka....kompom cpt muak

Azee Hana said...

pavlova tu siyes nampak sedap sangat....banyak strawberi lak tuh..

Syue Mustafa said...

Yummy...............

Tihara said...

assalam

bagus tolong pomote2, pavlova tu akak tk penah waser..weee :)

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

ya Allah sedapnya...

Rara Nasiha said...

tak pernah lagi try pavlova. teringin la :)

Deq's Qienz said...

Sedapnya..bak sikitt

Yousof said...

Gambar yang mampu menggoda selera semua manusia.. ;D


Boleh jamin selamat ke kek2 sedap ni kalau nak hantar tempat jauh Yui ek?

shidaR said...

wahhh sedap tu yui ^_^

IntaNBerliaN said...

waH BESTnya.. akak mcm berminat je.. hihii

kne order pas hbs pantang ni :-)

najihahfara said...

semuanya manis2. huhu

anitadiana said...

nak juga yui..sedap bangat tu...

anismelon said...

mcm sedap..anis baru nak try wat pavlova..ngeee..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah nampak sedap la yui..akak dh lama tingin nk mkn pavlova

are_lin@yu said...

sedapnya tgk kek ni...

nanakimie said...

semuanya nmpk sedap..huhu..teringin nk rasa pavlova

::CIK LYNN:: said...

sama la...xleh makan indulgence byk sbb cpat muak...dh byk kli plan nk try rasa pavlova tp xcba2 lg gk :p

azizah :) said...

peh marveles lah.. semuanya sedap2... teringin nak jugakkk!

Nisa Greennnpanda said...

xpenah try mkn pavlova..

Nurul Husna Mohd Hassan said...

nak 1 slice!! :)

Che Rosliza Che mat said...

nak jugak kek...