tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, January 15, 2014

Emergency Leave di tahun 2014

Dah siap elok. Dalam perjalanan. Nak pam tayar. Sekali tayar tak jadi keras. Aishhh! Dua stesyen minyak berhenti.


Kali kedua tak mahu, telefon abah. Abah suruh balik rumah tukar naik lain. Tengok jam bila dah sampai rumah tepat 8.00 pagi.


Kalau nak patah balik ke tempat kerja ambil masa dalam sejam. Masuk kerja pukul 8.30. Sudah pasti pukul 9 sampai lepas itu punch card pun merah. Aihhh! Gua taknak punch card gua cacat.


Bila fikir. sebaiknya EL. Senang cerita. Duduk rumah, buat apa yang patut. Macam sekarang, taip entry kedua. Huhu.


- EL bersebab tidak jejaskan rekod. Alhamdulillah company ok
Ibarat kita EL tapi kita gunakan AL kita -




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

16 dak comei sayang YUI:

izan mama mia said...

lor... mg esok elok je dpt g kerja yui...selesaikan apa yg patut hari ni

- AZIE - said...

huhuhu awalnya amek EL nie

Chot said...

kalau EL, bukan lg bad record ke? huuuu...

Iza Fiza said...

hehehe..kita tak pernah pam tayar.tak reti la..tunggu husband blk la dia pam kan.kikiki

Ezy Loy said...

skli skala xpe..
bkn sllu amek EL kan..

ikafantasi said...

benda nak jd kan, mn jangka..

Mimi Azirah said...

Sekurg2nye punch card xmerah btul x

ayut said...

Kalau ayut slagi ad AL guna je..MC tu pon kku byk guna je..hihihi.tp dlm byk2x cuti MC plg xbyk guna...

Cik Nur™ said...

ade paku ke tayar tu? oklah company memahami.. :)

Azhafizah Md Nor said...

agak susah kalau transport buat hal kan..memang tak suka kalau punch card merah..huhu

ct kektus said...

kite pernah 2,3 kali kereta buat hal waktu nk pergi kerja. tp sbb kite UPL (unpaid leave) sebab baru keje so x de EL/AL. hehee

Deqla Manjew said...

kalo slalu EL pun x elok gak kan..

Liza Licha said...

hm.. licha tak pernah lagi pakai EL. salu nya MC je. sebb salu demam

AnneRaini said...

akak pun kalo dah lmbt sgt gi keje sbb jalan jem giler rela patah balik amik EL. mls nak dengar org query bile punch card merah.

Tihara said...

moga setel semua perkara yui, selamat bercuti :)

azizah :) said...

jijah takut nak amik EL.. sedaya upaya datang n tak punch..hehehe tp call bos dulu la..