tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, January 07, 2014

RESEPI MUDAH SIHAT : Daging Sayuran Grill

Kali ini kita makan daging pula. Ala-ala grill gitu padahal buat macam goreng cuma guna minyak 2-3 titik sahaja.




BAHAN-BAHAN & CARA ( 1 orang )

Untuk perapan
1) 1 pek daging ( ikut kuantiti nak makan )
2) 4 ulas bawang putih
3) Sedikit lada hitam
4) Sedikit garam

* Gaul kesemua hingga sebati dan masukkan dalam peti ais ( perapan ) sekurangnya 5 jam.


5) Sedikit brokoli
6) Sedikit bunga kobis
7) Beberapa titik minyak zaitun


Campurkan kesemua seperti dalam gambar. Boleh juga masukkan dalam oven. Anggaran 20 minit atau hingga masak. 


Ini resepi menu khas untuk mereka yang amalkan diet atkins. Bagi yang lain, anda boleh tambah bahan ikut selera masing-masing.


Simple is better. Selamat mencuba.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

18 dak comei sayang YUI:

Cik Puan Rara said...

akk xboleh lah mkn brokoli mcm tu je yui.xlalu.

Sally Yatiey said...

Sedap ;D

najihah sahami said...

kalau makan ngan nasi sanggup la kot. kalau makan saje jenuh jugak nak menelan. haha. lepas tu letak kicap sikit. hahhaa. ikut sedap anak tekak je kan.

Mardiah Diana said...

Assalamualaikum dik...wahh...sedapnya..ada masa akak nak cuba ler resepi adik ni..

Deqla Manjew said...

wahh sdp ni.. tp kalo nk mkn sorg x terbuat kot.. lain la kalo hubby suka mkn daging.. dia ni daging kureng la.. huhu

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

eima said...

mkn ni je ke ... nasi tak leh ek ... klu cicah air asam sedap ni ... mememe

Hazmin Hamudin said...

Diet atkin ye yui. pastikan takda carb ye. hehe. minyak bukan boleh sental ke.

Azhafizah Md Nor said...

chaiyuk² yui dengan diet atkins..
btw fiza dah promote blog yui dalam kategoi felt craft.Thanks join :)

KY Atie said...

simple tapi sedapkan?...nak cuba jugalah

izan mama mia said...

tq yui..leh cuba nnt...

fieda said...

nmpk sodp ni..

azizah :) said...

lama tak makan daging.. buat camni pon sedap..janji panggang..

Che Rosliza Che Mat said...

pasti sedap...

Tihara said...

akak suka menu macam ni
simple dan berkhasiat :)

- AZIE - said...

wpun simple nmpk sedap yui!!

Nadia Johari said...

sayur tu nampak sihat..hehe

Cik Nur™ said...

kecur liurrr..!