tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, January 10, 2014

Nasi lemak versi atkins

"Nasi" lemak atkins? Bunyi macam gempak tapi tengok bahan walaweh itu rupanya. Hahaha. Siapa kata diet atkins tu tak best? Best kalau kita disiplin & ikut apa yang telah diajarkan.




Bahan yang digunakan semuanya bersesuaian dengan DA. Nasi kita tukar kepada bunga kobis. Masih kita boleh feel itu nasi lemak. Kui kui.


InshaaALLAH minggu depan aku akan update menu yang aku ambil sepanjang 2 minggu berinduction atau fasa pertama. 


Bukan selamanya tak boleh makan nasi. Salah itu! Ikut step yang diberi sahaja. Mudah. Disiplin kena ada ok.





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

24 dak comei sayang YUI:

sha dhira said...

wahh.. nasik da bertukan bunga kobis.. oshem..

AnneRaini said...

aduii yuii xterkejar akak kalo gini...akak ada 10kilo lg ni..

Rizziela said...

sedapke makan bunga kobis..x pernah cuba lg

pnsusu said...

wahh....like2

Azhafizah Md Nor said...

fiza ingatkan nasi tadi..adesh mengigil fiza kalau tak makan nasi yui..nanti bolehlah share..senang kalau nak buat diet atkins nanti :p

Nory Zoulkefle said...

nampakk sedappp je ni...
nak sikit...hehe

Hazmin Hamudin said...

BUnga kobis pun boleh. Haha

eima said...

pelik tp sbb nk kurus ... layan kan je la

siti alfakhishah aman said...

resipi ni belom try ag..

nana kimie said...

tengok gambar ingat nasi da tadi:)

Deqla Manjew said...

kalo yui x ckp kobis mmg ingatkan nasi dah tu.. x nmpk mcm kobis pun..

diana said...

akak dah stop diet atkins..sebab hb turun..tak berani..tapi masih tak makan nasik..ambik roti je..

QasehnyaRania said...

la ingt nasi le tu.

Eza Boom Boom said...

mmg kreatif la yui ni.. :D heee

Ezy Loy said...

nmpk mcm nasik je dlm gmbr..
rupenye bunga kobis..
menarik

aniswany lazim said...

bunga kobis?pes time dgr ni.....dh la peberet anis bunga kobis..hehe

BUNDA a.k.a KN said...

ermm dap nyer..

ct kektus said...

yui, bunga kobis tu yui masak dengan santan jugak ke apa. nak bagi feeling2 nasi lemak tu. heheee


psstt, untuk jahit manik tu kite gunakan 2 benang je dah cukup. tak payah tebal2. tapi untuk permulaan jahitan tu, kite ikat mati dulu kat benang pastu matikan lagi sekali kat kain.

untuk benang tu, kite guna benang biasa je yang jahit baju tuu. tapi antara benang2 tu semua mak kite kata benang2 jenama rinata ok sikit sebab tak mudah reput.

eerr, harap yui faham. tapi kalau tak jelas, yui bagitau kite ea. :)

azizah :) said...

cayalah yui! tabik la yui boleh diet begini..

Nadia Johari said...

Nasi tukar kobis..boleh telan je ke..huhu

Cik Nur™ said...

nampak sedap..!

Shida Radzuan said...

xboleh tahan tgk nasi lemak yui hehee..shida ni mmg suka sgt mkn nasi lemak.. ^_^

ayut said...

Atkins ea..yui tgh mndisiplin kn dri yer...nnt kita tgk sterusnya ea.disiplin ye yui.baru fasa ptma ni...

Eca Dwinky Asha said...

kreatifff..eca nasi da xmkn 5hari yui..mcm xcaya je, tpi amik bun & mihun..selang seli je...klu lepas smnggu ne xmkn nasi, next week, avoid bun lak....xble semua sekali, merajuk perut nnti.hahaha