tentang
banner
tutor
fb
home

Monday, August 11, 2014

Facebook bakal ditutup?

Kecoh hal pihak kerajaan akan tutup Facebook. Korang ada dengar tak berita ini? Mula-mula aku fikir mungkin berita kosong yang memang suka tersebar meluas dalam media sosial tapi bila ramai rakan update, terasa ada benarnya.


Rasanya mereka baru bercadang tapi belum ada keputusan tetap.


Pendapat korang sendiri bagaimana? Wajarkah tutup Facebook? Dikatakan punca pelbagai gejala negatif. Atau mungkin ada alasan kukuh lain.


Pendapat aku sendiri sebagai rakyat biasa yang kerdil & tiada pangkat apa-apa :


Kalau terasa media sosial Facebook adalah punca utama, aku cadangkan semua media sosial ditutup terus termasuklah twitter, instagram, blog & seangakatan dengannya. Sekat segala akses yang keluar masuk melalui media sosial seperti youtube.


Bagi aku, gejala negatif bukan saja dari media sosial, dari keadaan sekeliling pun banyak. Kalau nak bercerita memang panjang lebar. Pucuk pangkal HATI MASING-MASING.


Korang rasa akan ditutup atau tidak? Aku rasa TIDAK. Huhuhu. Boleh main rasa je? Wakakakaka.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

9 dak comei sayang YUI:

Cik Itah@RRP said...

salam yui. sy pun kata TIDAK

Norhasniza Khalid said...

janganlah, susahlah kalau tutup

azizah :) said...

lagipon ramai org buat bisness dengan facebook tak wajar la kalau di tutup kan..

Mardiah Diana said...

Assalamualaikum dik..singgah petang di sini..ssh ler kalau tutup...akak pn katakn Tidak..

Liza Licha said...

tak berkenan sangat dengan keputusan tu. mungkin kenakan syarat yg lebih strict kalau nk guna. 18 tahun ke atas je ke

Hazmin Hamudin said...

Ada pro dan kontra rasanya. Kena kaji dan buat keputusan dengan betul. Jangan tersilap langkah sudah la.

Mimi Azirah said...

ramai yg bantahkan

ros_reeza said...

yeke?. ketinggalan pula Ros..

Azhafizah Md Nor said...

mungkin taklah kot