tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, August 27, 2014

Fasa-fasa untuk diet atkins

Sebaiknya sebelum kita mencuba & memulakan sesuatu diet, adalah lebih baik kita memahami serba sedikit info yang diperlukan. Jangan main taram sahaja nak diet tapi tak tahu apa yang boleh dan tidak boleh. Bukan apa, nanti diri sendiri yang rugi.


Ringkasan untuk setiap fasa
Info lanjut baca fail/blog


Ini info aku ambil dari group Kelab Diet Atkins Malaysia. Boleh request masuk. Tunggu je admin approve. Jangan nak melalak pula kalau lambat approve sebab yang request bukan hangpa ja. Ramai orang. Kalau rasa tak sabar, belek & baca blog http://bicikut.blogspot.com/. Itu owner group KDA juga.


Rajinkan diri membaca fail-fail yang ada, apa yang orang post, apa yang orang komen sebab kadang banyak ilmu baru yang hangpa akan dapat. Jangan harap nak orang suap saja padahal diri sendiri memang malas nak dapatkan maklumat.


Benda basic faham, inshaaALLAH yang lain pun boleh faham. Ramai yang akan membantu.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

10 dak comei sayang YUI:

eMMe said...

amboi...garangnye yui..hehehe..selamat berdiet ye adik2, heeee~

Nurzakiah Hanum said...

bagus sumber nie

Kisah Si Dairy said...

dulu pernah ikut diet atkins nie..tapi sikap M mengatasi seagalanya..habislah diet ..huhu

nur anis said...

teringin jugak nak join diet ni after bersalin nanti..sekarang ni dah macam belon dah ni..huhu

eima said...

betui2 ... jgn jd cam bdk opis aku kurus kering dah tp asek kate diri sendrik masih gemuk ... pastu mkn catu ... sikit2 sakit la...pening la ... loya la... sakit perut la .. nk pitam la ... kena paham betui2

AnneRaini said...

yg penting faham badan sndiri... Setiap bdn tak sama.. Akak tak rasa kalo akak follow fasa induction tu akak akan lose byk sbb i know my bdoy..hehe.

ros_reeza said...

iya, Ros pun baca bagi faham dulu, baru buat keputusan nak ikut :)

ayut said...

Ayut diet xmana la tp skrg ni senaman krg...stamina xde..huhu

ayut said...

Ayut diet xmana la tp skrg ni senaman krg...stamina xde..huhu

Azhafizah Md Nor said...

skang tak cukup kental nak berdit atkins ni..bertahan 2 minggu je dulu ..huhu