tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, August 29, 2014

Cara dapatkan PUK number untuk DiGi

Semalam dah bagitahu masalah DiGi aku. Terus kepada point, ada 2 cara yang boleh anda lakukan andai sim DiGi anda disekat dan memerlukan PUK number. Satu cara senang, satu lagi cara payah sikit tapi sekejap sahaja.


Cara pertama
1) Telefon customer service DiGi 016-62211800 ( sebaiknya guna DiGi orang lain untuk telefon bagi elak caj dikenakan )
2) Boleh juga telefon menggunakan talian lain ( dikenakan caj )
3) Turuti sahaja arahan yang diberikan oleh operator
* "pimpin" number hanya akan ada jika anda mendaftar dengan OCS ( online customer service )


Cara kedua
1) Terus pergi ke service centre DiGi berhampiran tempat anda
2) Berikan nombor telefon & ic anda ( pastikan owner talian DiGi yang datang )
3) Akan diberikan PUK number & masukkan 
4) Simkad anda boleh berfungsi seperti biasa


Kedua-dua cara di atas tak perlu anda gunakan jika anda MASIH SIMPAN kad ( sekali simkad itu ) sebab di belakang kad tersebut terdapat PUK anda.


Aku guna cara kedua semalam. Tak sampai 5 minit selesai. Nak redah jalan yang ambil masa. Nasib baik "merempit". 


PERINGATAN!
Lain kali perhati betul-betul skrin telefon sebelum masukkan sebarang password. 
Jangan biarkan orang lain terutama budak-budak pegang hp ( khas buat mereka yang gunakan password )


Nasib baik DiGi atas nama aku. Kalau Celcom, memang bos besaq lah punya nama dan kena jadi mangsa. Mehmehmeh.





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

11 dak comei sayang YUI:

Nurzakiah Hanum said...

great share

Mardiah Diana said...

Assalamualaikum dan salam singgah Jumaat dik...akak pun baru jer guna digi...makasi atas perkongsiaan ini dik ia boleh membantu kepada pengguna digi baru mcm akak...

Mardiah Diana said...

Assalamualaikum dan salam singgah Jumaat dik...akak pun baru jer guna digi...makasi atas perkongsiaan ini dik ia boleh membantu kepada pengguna digi baru mcm akak...

Hazmin Hamudin said...

Kalau maxis boleh guna short code *100# je. Tak tahu la sekarang boleh lagi ke x

Azhafizah Md Nor said...

okay..good info :)

Cik Itah@RRP said...

nice sharing yui..

menabung promoted content :)

Zura Ini12 said...

Tolong bagi number kod PUK saya
Number digi saye kene block
0162211800
Plesea

yusriyusof yusof said...

tolong bgi no puk digi.01116819784 ni no digi da sekat.

Jeyanthi Arumugam said...

0165707662

Anonymous said...

Sapa dapat tlg saya? Num digi saya perlukan code PUK 0109612586

kamil dhewy said...

Siapa boleh tolong sya...? Nombr digi sya minta code PUK 01151805612