tentang
banner
tutor
fb
home

Thursday, August 28, 2014

Simkad DiGi disekat dan perlukan PUK number

Pagi Khamis dah buat permulaan hari yang sedikit suram dan mendukacitakan. Jarang sekali Samseng aku ini bateri out habis, tapi pagi ini jadi. Sudah charge kejap terus on. Entah macam mana pin number yang aku masukkan tak valid. Padahal senang ja.


Tak sedar dah 3 kali cuba, apa lagi terus sekat, minta PUK number. Memang entah ke manalah kad sewaktu beli sim ini. Jenuh weiii!


Aku dah cuba telefon customer service digi guna celcom, tapi bila sampai part dia minta "pipin number" entah apa benda pipin aku pun tak pasti. Terus tak mahu. Google lagi kot ada cara yang dikongsikan, nan hado kecuali suruh pergi centre.


Aduh! Naya betulla. Korang rasa Samseng ini gelong atau tuan dia yang gelong? Geramnya. 


Tak memasal nak kena pergi service centre di greentownmall.



guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

4 dak comei sayang YUI:

AnneRaini said...

dua2 gelong..hehehe

azizah :) said...

tu la masalahnya kalau tersekat pon PUK.. nama2 simkad dah lama beli xtau nak letak mane..

nur anis said...

fuhh..memang takde la nak simpan PUK number....

Azhafizah Md Nor said...

keypad rosak kah? pergi centre je la yui..settle problem :)