tentang
banner
tutor
fb
home

Monday, September 22, 2014

Hampir kemalangan dengan lori pendek

Astagfirullahaladzim! Itu ungkapan yang mampu ku luahkan saat kecemasan yang jadi. Pagi-pagi hari kerja, jalan area Klebang ( menuju kilang Yamaha ) pastinya alami kesesakan.


Ada 2 line tapi tak semua mengikut peraturan. Yang kenderaan empat tayar, boleh duduk centre tapi ada yang sengaja menghimpit ke lorong di mana motorsikal boleh lalu


Nak jadikan cerita, tadi berderet motor lalu. Aku belakang seorang perempuan. Perempuan itu boleh teragak-agak nak jalan. Dalam hati aku geram ja rasa. Bukan apa, kalau was-was kenalah duduk tepi sekali. Jangan duduk bahagian tengah.


Dia lepas dia saja tapi time aku lori tu bergerak. Aku hampir langgar tepi lori tersebut. Belah kanan aku kereta Myvi. Aduh! Drama pagi tadi cara aku elak ke kiri ke kanan. Taknak bagi kena dua-dua kenderaan. Akhirnya aku yang tak tentu hala.


Alhamdulillah ok. Kalaulah aku lebih panik, memang tak mustahil aku langgar lori tu. ALLAH sayangkan aku. DIA permudahkan semuanya.


Aku tak berapa gemar orang yang memandu/menunggang tapi suka teragak-agak. Menimbulkan bahaya!




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

22 dak comei sayang YUI:

Nurzakiah Hanum said...

ya allah

Mila Hilas said...

allahuakbar bahayanya..lori kot..adoii....Alhamdulillah masih diberi kesihatan arini kn...

eima said...

alhamdulillah .. dik bahya nye .... nasib baik tak pepe ... namo dah la naik moto bahaya la .. naik keta la .. xpe la lmbt sikit pi kerja ....

lynndamya said...

Salam, Alhamdulillah yui xde paper...hadui mesti berderau darah mase tu..nasib xde pape yui.. :)

lynndamya said...

Salam, Alhamdulillah yui xde paper...hadui mesti berderau darah mase tu..nasib xde pape yui.. :)

Ezy Loy said...

Ya Allah..nsb baik xpape..tkot jgk ngn lori2 ni.. isk..

Ibnu Ramli said...

Alhamdulillah tidak ada apa2.. tak cepat panik tu pun penting juga untuk seorang pemandu.. kalau panik habis hilang kawalan..

J.Syazwana said...

pagi tadi depan kite ada org brek emergency. Mak aih nasib baik kite pon sempat brek. jarak dengan kereta depan macam 1 inci je. naseb kereta belakang pon sempat brek jugak. punye lah berdegup jantung macam nak pecah :(

anamizu said...

alhamdulillah Yui xde exiden ape2.. ishh tu la kan kite ni punyalah hati2 tp org lain tu hurmmmmm x suke jugak pemandu yg jnis gitu :((



*kete ana baru je lps kene himpit & disagat trailer last week huwawawa

Diana Rashid said...

boleh pulak teragak2 gitu..ish..bahaya la..mujur tak de apa2 jadi..

Norhasniza Khalid said...

mama dulu, hampir kena rempuh dengan kontena dari belakang....

CT Humairah said...

syukur tak ada apa-apa yang teruk terjadi. betul tu antara rules penting jadi driver jangan panic dan melatah. Ya Allah memang kena tenang. bahaya gelabah kan.. semoga kita dalam perlindungan-Nya sentiasa.

kat Malaysia memang driver suka hati buat tiga empat lanes sendiri.

Mardiah Diana said...

Assalamualaikum dan singgah pagi dik Yui...syukur Allahamdulillah tak ada apa2 yang terjadi kat adik Yui...semoga adik senitasa dalam keadaan selamat...

nur anis said...

alhamdulillah tak ada benda buruk jadi.. yupp..tak suka orang teragak-agak kat jalan macam tu..bahaya...

Petak Bunga said...

kecut perut tau.. kalau tepi2 lori..
tp jgn cepat panik.
biasalah drive, mcm org boleh jumpa

Chot said...

Kalo amek lesen teragak2 dgn jpj mau kantoi .. bhya teragak-agak. Nak jalan, jalan. Xyakin tggu dah ok baru jln..dan...xcepat panik..hati2 yui...

azizah :) said...

Allahuakbar! mesti masa tu yui pon panik kan tapi boleh control. nasib xde apa2..

Shida Radzuan said...

huhuu..hati2 yui..kita ni si pengguna motor mmg kena entra bhati2..seriau plak mcm tbyg keadaan yui tau..

ros_reeza said...

Alhamdulillah Yui tak apa apa..

Tihara said...

alhamdulillah yui selamat,
memang tak suka kalau jenis yang teragak-agak nih

Nadia Johari said...

hati2 yui..kalau naik motor memang kite selalu kena..yela kenderaan kecik kan..

Azhafizah Md Nor said...

penunggang motorsikal memang kena berhati hati lebih dan bijak mengawal moto kalau macam ni jadi..bila dah lama tak bawak moto ni rasa takut pulak nak bawak.takut dah berhati hati orang lain pulak puncanya