tentang
banner
tutor
fb
home

Thursday, September 25, 2014

Hari Raya Aidiladha ditetapkan pada 5 Oktober 2014

Bila malam tadi nampak muka pakcik danial di kaca televisyen barulah diri ini terhegeh-hegeh kelebek kalendar. Rupanya Raya Haji minggu depan sahaja. Ku sangkakan 2 minggu lagi.


Preparation
Kalau zaman aku usia bawah 22 tahun, rasa teruja nak sediakan baju baru, nak beli itu ini memang ada. Tapi bila usia sekarang, mood itu tak seberapa. Orang kata biasa-biasa saja. Yang penting keluarga ada bersama di hari tersebut.


Beraya di mana?
Beraya di kampung belah abah sahaja. Tak jauh. Ambil masa 30 minit untuk sampai. Kampung belah emak dah takde siapa sangat. Ada pun pakcik-pakcik sebab mak aku anak perempuan tunggal.


Cuti
Bila Raya Haji jatuh hari Ahad, maka automatik hari Isnin cuti juga. Jangan duk ingat Raya Haji cuti 2 hari ok melainkan kau berada di Kedah, Perlis, Kelantan & Terengganu. Nak sangat cuti, apply leave.


Eh! Kemain aku cerita pasal Raya Haji padahal nak story pendek saja tadi. Mehmehmeh.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

9 dak comei sayang YUI:

Nurzakiah Hanum said...

x de plan lagi raya haji nie
sellau ada buat korban

AnneRaini said...

tak sabar nk raya sbb dpt cuti 3 hari.. raya haji kat umah akak..double best..hehehe.

Azhafizah Md Nor said...

ahad minggu depan je kan..tak lama lagi..tak sabar nak balik kg beraya :)

Mardiah Diana said...

Tak sedar dah....akak pun raya haji sambut dengan sederhana jer...

Diana Rashid said...

malam ni nak kena test baju raya la..kot2 tak muat dah..hahah..kalau muat lagi tak payah beli.pakai je yang raya puasa hari tu punya..kalau tak muat.kita pakai tshirt dan kain batik je la..hahahah

- said...

yg penting..dapat luang masa bersama family :)

Tihara said...

Moga dipanjangkan umur bertemu raya haji 1435 ni, insha Allah :)

azizah :) said...

minggu depan dah raya haji.. kejap je.. harap2 jijah dpt cuti raya..huu

anamizu said...

haah ye minggu dpn ni je. ana pon dok fikir 2 minggu lagi hehe