tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, September 05, 2014

Rindu awak 200%

Mula-mula tengok cerita ini bersiaran, menyampah dengan perangai Armel. Ego, degil, angkuh, berlagak & banyak lagi sikap negatifnya.


Dapat pula pasangan yang sudah nampak sempurna di mata tapi sayangnya diperlakukan sebegitu. Ketabahan seorang lelaki yang sabar dengan keletah isteri. Siapa yang tak nak ada pasangan macam Zill?


Ada rupa
Ada kerjaya
Ada baik budinya


Untungnya kalau dalam real life dapat pasangan sebegitukan? Hargai sebaiknya. 


Apa yang aku dapat simpulkan melalui cerita rindu awak 200% ialah PERUBAHAN. Manusia boleh berubah dari negatif kepada positif. Mungkin ambil masa tapi sekurangnya berusaha. Jangan pandang orang yang melakukan kesilapan, selamanya akan membuat silap. Tidak!


Sedangkan yang baik mampu menjadi jahat. Berlakon/berpura-pura.


Apa pun, tahniah buat para pelakon rindu awak 200% kerana berjaya buatkan diri ini rasa sakit hati, cemburu, geram & macam-macam lagi. Watak korang menjadi! Mehmehmeh.


Ramai orang jadikan gambar Zill sebagai wallpaper telefon termasuk sepupu aku yang dah ada anak. Aku? Tak sampai ke arah itu ya. Hehehe.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

14 dak comei sayang YUI:

Nurzakiah Hanum said...

tahniah2

eMMe said...

sejak dah kawen ni letak gambar anak kat wallpaper hp... hehehehe...

Azhafizah Md Nor said...

kalau lakonan menjadi orang sukalah kot kan..fiza tak tengok lak citer ni.

permatabiru said...

rasanya ok je kot..best juga

Cik Itah@RRP said...

salam. sy pernah layan dua kali kut..rasanyala hehheee

ikafantasi said...

lama x visit blog yui..
tu la kan..mula2 mcm xbest, tp ok la ayda tu

Diana Rashid said...

sekali pun tak pernah tengok..akak baca pendapat orang je kat fb ..rata2 semuanya kata best..

maszmadi muhamad said...

tengok episod x abes, tu pon tunggu kawan share kat pc dia, tapi episod akhir2 tu kawan dah x share, so x tau akhir cerita tu camaner...

Zinnia Z A Shaklee said...

dtg singgah dan follow.. :)

Cerita ni mmg banyak pengajaran la kan :)

azizah :) said...

dari situ pon ada moral yg tersembunyi utk di sampaikan kepada pasangan sudah berumah tangga

Mr.Superman said...

mohon visit belog penulis novel hehe. liyana zahim sbb jln cerita dia quiet cool huh. :D plus,dia bakal pengantin nxt week. yuhuu!

Syazana Zainn said...

amboiiiii! hihi
kite tak tengok pun, tp banyak juga dengar feedback positif. :)

ros_reeza said...

Ros tak minat cerita ni .. hihih

Shida Radzuan said...

shida kurg tgk drama melayu ni selalunye xsempat dan kurang minat huhuu..