tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, September 23, 2014

Menu mudah : Aiskrim Handmade

Jika anda join gorup FB resepi ringkas, ada macam-macam jenis resepi yang dikongsikan. Aku? Haruslah ambil resepi yang sehabis ringkas sebab aku tak suka buat benda yang leceh. Eh! Boleh gitukan? Huhu.




Bahan yang diperlukan pun sangat mudah. Tang mana yang payah? Tang kena tunggu bahan-bahan diputar lebih kurang 40 minit atau sampai jadi meringue/seakan. Aiskrim kat atas aku buat tak tunggu lama sebab malas. Hahahaha!


Ada yang bagitahu boleh guna blender tapi blender rumah aku setiap 2 minit kena berhenti ( blender lama tapi banyak jasa ). Jadi mampukah daku tunggu? Memang taklah. Maka guna sahaja mixer. Boleh biarkan. Huhu.


Tekstur?
Soft. Sedap tau sebab kita boleh adjust kemanisan & perasa apa nak letak.


Selamat mencuba ya!




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

13 dak comei sayang YUI:

Nurzakiah Hanum said...

nak cuba

Shida Radzuan said...

ok pasti cuba yui tq :)

Mardiah Diana said...

Menarik....sedap ni makan time panas2 macam ni...

aizamia3 said...

Rajin dengan idak je nak buatnya kan.. ;)
bila dah buat anak2 pasti teruja nak lagi.. ;)

Ezy Loy said...

Sedapnye ais krim!!!!

AnneRaini said...

uish eskrim die warna warni...hehe

Diana Rashid said...

bahan2 nya mudah dapat..boleh la cuba nih...

ros_reeza said...

dok tengok orang share ja ka blog dan fb.. belum pernah buat lagi.. sebab dok sorang kan.. sapa nak makan nanti.. kalau balik kampung, nak try la :)

Tihara said...

cantiknya hat colorful tu :)

nur anis said...

teringin nak buat..tak terbuat buat...last last beli sajooo..

Eza Boom Boom said...

memang mudah ni dear. heee

Nadia Johari said...

kene save ni..hehe..kot2 nak baut nanti

Azhafizah Md Nor said...

dari hari tu nak mencuba tapi xde masa pulak nak buat..kena try jugak ni