tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, September 03, 2014

Menu Diet Atkins : Keropok Lekor Celop

Menu terbaru aku cedok dari group Kelab Diet Atkins Malaysia. Jenis ikan aku ubah sebab takde ikan selayang. Yang ku jumpa kembung, maka kembunglah jadinya. Ekekekeke!




Saiz ikan half tapak tangan dewasa. Comel molek gitu. Buat 5 ekor, dapatkan 7 bebola. Nak lagi senang, korang just gulung memanjang. Ala macam keropok lekor yang korang beli sebelum goreng. Gentel panjang kemudian rebus sekejap.


Aku guna pemanggang ajaib. Untuk makluman mak jemah, menu macam ini sesuai untuk fasa 2 dan ke atas. Fasa induction boleh juga tapi aku sarankan baik makan benda normal sahaja. 2 minggu sahaja nak kena tahan.


Rasa? Sama seperti keropok lekor asli.


Buat yang tidak berdiet, boleh gunakan bahan yang sama cuma perlu tambah sedikit tebung ubi ( jika tidak salah ). Selamat mencuba.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

15 dak comei sayang YUI:

Siti Rohaida Yusof said...

suka buat sup ikan ball..sedap..

Cik Itah@RRP said...

salam. alamak..buat sy terliur la

Diana Rashid said...

macam leceh je nak buat nye..makan benda biasa je la..heheh

azizah :) said...

woww.. menarik! buat utk hakimi pon ok gak ni..

eima said...

gigih betui yui la ... bgs2 ..semuanye berprotien

tiga lalat said...

Salam. Hee saya suka keropok lekor celop.

Chot said...

yui..ikan tu kena rebus dulu tak??

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Nampak sedap lak...ala2 kopok lekor gitu :D

AnneRaini said...

nmpk mcm meat ball...mesti sedapkan.

Azhafizah Md Nor said...

sedap ni..

Nurul Ain Zulkarnaind said...

tq share info

Mardiah Diana said...

Assalamualaikum dan singgah ptg dik Yui...nampak sedap jer kn...

ros_reeza said...

nanti nak try lah :)

Nadia Johari said...

nad tak berdietla ...dah kuruih..heehe

Shida Radzuan said...

bagus menu ni :)