tentang
banner
tutor
fb
home

Monday, March 07, 2016

5 THINGS I HATE MOST


Rules / Syarat Join :
Buat satu entry bertajuk  5 THINGS I HATE MOST berserta gambar di atas dan list lima benda/perkara yang anda paling tak suka/benci. Mention siapa tag anda dalam entry tersebut. Anda juga dikehendaki untuk tag lima orang blogger dan pastikan mereka tahu.

Menjadi "mangsa" tag adalah perkara biasa tapi yang buat jadi luar biasa bila aku rajin nak buat. Lalalala. Bersyukur sangat sebab aku rajin walau banyak hal peribadi berlaku buat masa ini. Abaikan!


Terima kasih Cik Itah sebab tag Yui.


5 THINGS I HATE MOST

1) PENGKHIANAT

Contoh mudah kalau dalam perhubungan. Bila muncul perasaan "khianat" tak kisah jadi pengkhianat atau sebagainya, asal ada je gaya gitu, memang aku BENCI!!


2) MANGKUK TANDAS KOTOR

Jujur, kalau aku guna jenis tandas mangkuk, sebelum aku duduk, aku akan teliti sebaiknya apa yang ada di atas mahupun di dalam. Entahlah, aku anti sangat kalau ada sisa najis orang! Mulalah rasa nak sumpah seranah. Selalu jadi kat tandas awam dan juga tandas office walau berapa kerat je dalam tu.


3) TAK BAYAR HUTANG

Samada orang berhutang atau aku sendiri yang berhutang, aku tak suka kalau mungkir janji. Tak tepati apa yang dipersetujui. Pandai berhutang, pandai bayar ya!


4) MENIPU

Tak kisahlah menipu apa pun terutama kalau melibatkan keluarga, aku memang pantang. Kenapa perlu menipu? Berterus-terang itu lebih baik kan.


5) MUNGKIR JANJI

Aku jenis orang yang tepati janji. Jadi, jika dah berjanji, sedaya upaya aku usaha. Andai ada masalah, akan aku bagitahu awal-awal. Tak suka last minute cancel. Jadi, sebab itu aku tak gemar BERJANJI.


Nak kena tag 5 orang blogger pulak ni. Hmmm, ini antara benda aku susah nak buat. Hahahaha !!
Tag geng Komuniti Blogger Utara lah =)

1) Yana
2) Eintan
3) Siti
4) Zumal 
5) Arz


Ahli KBU lain yang nak buat, silakan.
Rajin boleh buat, tak rajin takde masalah. Heeee.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

9 dak comei sayang YUI:

Mrs Velentine said...

kalau kak MV no.2 paling tak suka

Azhafizah Md Nor said...

tak suka jugak semua perkara di atas =_='

Siti Rohaida Yusof said...

sama jugak..hehe

Siti Nurzafirah said...

geli yang no 2 tu... erkk

azizah green line said...

betul! xsuka jugaa

Dunia Zumal said...

I am also hate that things... Alamak dah ditag kali kedua, thanks nanti Zumal fikir dulu...

Cik Itah said...

hehhehe thanks yui..sy pun tak suka semua tu..bab tandas tu paling tak suka. aku tak faham la dengan spesis+ yang tak reti nak flush lepas guna toilet..pengotor!

wahida said...

amboiii yui...tulis no 1 tu mcm marah bebenor nampaknya tu...ekekek...sabo yui...

Athirah Diyana said...

mangkuk tandas kotor pun sy tak suka. gelii!!!!