tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, March 02, 2016

JJCM versi Yui : Foods Project Cafe, Tambun, Perak

Food Project Cafe, Tambun ini aku dapat tahu selepas tengok entry rakan blogger. Itupun pergi selepas penat "menelan" air di Lost World of Tambun. Hahahaha. Kenalah cari tempat nak isi perut.


Senang sangat nak cari. Google maps. Miahahaha !! Sampai je ke cafe ini, memang dah menarik hati. Sebab dipenuhi deco yang menarik. Santai sangat walau cafenya tak besar mana. Sesuai sangat untuk aku yang suka kedamaian. Ecceeehhhh !!




Oklah, moh kita tengok apa yang kami order haritu. First time katakan nak mencuba. Pilih mana yang rasa best.


Lemongrass Herb Soda & Mocha



Lamb



Chicken Grill



Cheezy Potato Wedges



Meatball and Brown Souce


Berikut adalah antara senarai menu yang sempat aku snap. Bagi aku harga dia ok, tak murah dan tak terlalu mahal. Apa yang penting, rasa & kualiti setiap hidangan itu ada. Syabas !!








Kat sinilah kami duduk. Comelkan pemandangan? 




Orang Ipoh atau sesiapa yang ke Lost World of Tambun, bolehlah singgah di cafe ini mengisi perut yang lapar ok. Aku sangat sarankan korang cuba meatball itu ok !!


Secara keseluruhan, aku bagi 8/10 sebab sos lamb & chicken grill agak kurang bagi aku. Yang lain ok sangat !!


Waktu Operasi : 5 pm - 12.30 am
No 1 Jalan SCI 1/7, Sunway City, Ipoh, Perak
013-300 1678





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

11 dak comei sayang YUI:

Siti Nurzafirah said...

Meetball nampak seday.. lapaq !!

Diana Rashid said...

tengok harga ok la..tak mencekik..heheh

Ann Ishak said...

meat ball tu dah macam ikea punya pulak

Siti Rohaida Yusof said...

uiihh..sdap ni..harga ok la tu

Mardiah Diana said...

Salam singgah sini dik Yui...nampak sedap lah...yg meat ball tu....

Mardiah Diana said...

Pemandangan tu yang best....sejuk mata memandang....

miss eimanhikmah said...

alamak dkt je kt depan rumah mak mertua ku...hehehehehehehehehehe

• Ain Cho'in • said...

Saya tengok majalah 3 rasanya baru tau pasal tambun ni. Lama gile dah. Hehe ! Btw, nampak sedap makanan uolls makan. Yum !

Yun Sing said...

Sedapnya T-T

♥ aiNa yaZiD ♥ said...

Sempoi je cafe ni.. =) Meatball tu da setanding ikea nampak gaya nya. hehehe Yg penting harga tu.. Murah murah ^^,

Azhafizah Md Nor said...

Suka tengok cafe macam ni.