tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, September 26, 2012

Blog aku corat coret nusha hodoh?

Rajin plak aku nak tengok chatbox aku, perasa satu komen di situ. Buat aku tersenyum tau. Alahai, den tak kisah pon apa nak dikata. Nak kutuk or puji aku terima seadanya ya.




Bila tengok ada link blognya. Aku terus tuju ke blog. Oh, budak-budak lagi. Nak komen idak, nak tinggalkan jejak pon idak. Saja jenguk-jenguk. Hihihi. Ni nasihat aku la ea. Ada 2 situasi yang aku rasakan.


1) Itu memang kata-kata owner

If benar itu memang dari adik sendiri, takpe. Terima kasih akak dahulukan sebab pandangan mata orang ni berbeza. Akak rasa dah ok, tapi orang lain idak. Walau bagaimanapun akak tetap puas hati dengan hasil kerja Wan untuk "mencantikkan" blog akak ini.


2) Ada yang menyamar

If ada menyamar sebagai adik tu, kau memang pengecutla! Huahua. Bukan apa, chatbox tu orang lain leh aje menyamar. Bukan susah, masukkan aje link blog. Pastu memporak perandakan blog orang lain. Haiyoooo! Tadak baik itu macam maaaa. Bertaubat ea kalau pengomen itu PENYAMAR.


Aku tak melenting mana, tak kisah pon sebenarnya. Hidup memang macam-macam. Kita aje perlu hadapinya dengan tenang. InsyaALLAH. Kalau orang kutuk macam itu, korang nak watpe? Buat aje macam aku habis citer. Hahaha.




# Macam-macam ragam. Huahuahua


UPDATE : Rupaanya ada sahabat blogger lain terkena
Oh ya, daku tak mention link owner blog tu kan???
Maka, takde sebab aku nak delete entry ini.






guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

44 dak comei sayang YUI:

Mrs Velentine said...

poyo ar budak ni..abaikan jer

ayut said...

pulak dah...mcm2x kerenah.citarasa masing2x dik.cubit baru tau.hahaha..
#ayut ad di situ la.. :p

zulhilmi tempoyak said...

jgn riso. mata org kan len2.. :)

Myra Jay said...

Yg penting kita selesa :)

Pada akak blog Yui tak hodoh pun, nampak lembut dan tak serabut.

shera haifa said...

yg pasti puaskan hati kita dgn nampak blog kta cntik.. xpyh peduli dgn kata2 org. mata nie kadang2 menipu. huhu

Hidayah said...

ekekekekeke...
tergelak akak membacanya...

nampak benar la budak...
haha...

*dia jeles lettew...
;)

IntaNBerliaN said...

kalu bab2 menyamar tu mmg xsuke kan.. tu la, kdg2 risau gak kot2 bnda menyamar camni terjadi kan..

adyna said...

abaikan je yui..dak2 ler tue..dh tak nak buat ape..

akak tgk ok jer..

AnneRaini said...

tak suka dah...hodoh2 ko dtg jugak..ala2 benci tp rindu gitu..hehe

Nisa Greennnpanda said...

hehe.. biarkn je la org nk kate ape kn yui? ade gak org penah komen kat shoutbox sy yg blog sy t'lampau ijau smpi skt mata die.. hoho.. XD
malas nk amik peduli~...

Cik Anita said...

alahaiii.. memang macam2 ragam kalau orang komen kita yg mcam entah pape, tapi ambik dari sudut positif je. Mana mungkin boleh puaskan hati semua pihak. :)

nur anis said...

lantak ke dia je lah kan..huhu

Che Rosliza Che mat said...

jeles gan blog yui yg cute nie kikiki...nak tengok jugaklah blog dia...

Eca Dwinky Asha said...

ngada tul budak tu..dgn blogger Inn pun kena gk..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Yui.gelak k.atie baca komen budak tu.Punya la comeiiii blog Yui katanya hodoh!
Dia lupa nk pakai spek mata kot masa taip mesej tu (^_^)

KY said...

sebenarnya dia jeles lah kat yui, biarlah, saja je dia buat macam tu, kut2 nanti yui akan sumbangkan trafik untuk blog dia hehehhee

Tihara said...

blog yui lawo ape,color pink lembut..lain lah kalo color striking cucuk mata dia..hmm sabo je la

kalau blog akak lagi la huduh..ape dia nak kata yer..lantok je lah yui

Cik Muda said...

bebudak nak membesar yui... satu ari nanti ble dia da blh pikir matang, bila dia igt semula, malu balik la tu ngn perangai sendiri.... abaikan je....huhu~

eima said...

ok la tu .... ade org komen kan itu bermakna ko glemer... tp aku suka sbb simple...

Eza Boom Boom :) said...

biar je la dear.. alaa, dah okey sangat dah ni.. :)

Nurul Husna Mohd Hassan said...

biarkan je yui, cakap baik2 je, kita tulis blog bukan nak gaduh2 kan, kita nak berkawan :)

Mrs Lurve said...

abaikan je yui...layan pun xdpt apa

Dylla Abas said...

oh,mmg x suka kalau ada yg menyamar n komen bukan2 mcm tu..cubaan menjatuhkn nama baik org je tu..x best la..

eMMe said...

ade org jeles dengan blog yui...ala... buat tatau je Yui...
akak suke blog yui..biarla org lain kata hodoh...tapi akak tgk, jambuuu jew.. that's why i like visit u everyday, hehehe...

cik mun said...

die jeles tu..

are_lin@yu said...

rs sja nk suh org trjah blog dia kot..hihi..xpn hacker ke..hehe

Kesuma Angsana said...

wat dono je lah for KA blog ni ok je

~Apam Gemok~ said...

die jeles ! :P blog akak comel laa :)

Tyyra Lambert said...

Itu bukan saya :( tolonggggg laaaaaa jangan fitnah adoyyy :( http://the-gothic-lolita.blogspot.com/2012/09/penyalahgunaan-nama-dan-link-blog-saya.html

C'Jai said...

ish2.. macamkan cara org nak tarik perhatian...

Misz NE said...

Kak Yui, akak Tyyra ada buat post about this. She said this must be a PENYAMAR. Cuba akak bukak dia punye blog ^-^ [Saya cuma nak menolong kalau ada sebarang salh faham *wink *wink]

Marya Yusof said...

Psycho budak tu Yui! Just ignore... ;))

najihahfara said...

dy jeles lah tu x de blog lawa mcm akak

aimie amalina said...

huwaaa

cool gile kembo saya ;)

guuudddd..ebselah..blog die x mcm blog yui..tu kata cm tu tu...
hailaaa....apolah bdk2 ni..

kekekekek :p

azizah :) said...

ekeleh... macam blog dia bagus sikit! hampeh...

nurdani said...

benda tak pasti dan untk mengelakkan kita daripada mengutuk, jadi seeloknya kita fikir ke arah positif. mungkin ada penyamaran. mungkin ada orang lain guna link dia. kita tak tahu tapi Allah tahu.

Aishah Jahirah said...

dia dah nafikan maknanya ada pihak la yg guna nama diakan...

shidaR said...

hoho..bila kita dah ade hates nih..kita ni semakin dikenali yui..dun worry shida penah alami..jus ambil tindakan matang jer dan fkir postif..mudahn2 org tu bca..kan..hehee

::CIK LYNN:: said...

masok telinga kiri, kuar telinga kanan ok :)

Nurmujahidah Ismail said...

tak rasa pemilik blog yang buat naya kat blog sendiri,, smata2 haters tu,,

aTy _faRed~ said...

Dengki ar tu blog awak comel mcm nie...aaiihh..akk pon jeles gak tau blog aeak cute...:-) kalau hodoh tu mcm blog akak tu..huhu

HmzhMhmd said...

Ini satu salah faham :) Itu bukan Tyyra . Tyyra dah buat penjelasan berkaitan benda ni .

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

mmg mcm2 ragam kan

// ExoticsELF ♔ said...

salam , saya ada baca blog tyra tu. saya tau dia tak bersalah sebab kawan saya pun pernah kena macam tu. orang dajjalkan blog dia sebab ada orang jelous tengok dia. saran saya tolonglah remove enrti nieh. sebab ini sangat mengaibkan adik tyra tu. bukan niat lain, niat saya jangan ada yang bergaduh tentang nieh. bagi yang mengutuk adik tyra saya rasa anda perlu baca explanation adik tyra. btw, saya hanya berikan pendapat :)