tentang
banner
tutor
fb
home

Thursday, September 06, 2012

BE terbaru dan cara tunaikan cek Nuffnang

Mula-mula nak inform yang aku memang tak pro pasal Nuffnang. Bila dah tukar design baru, terus kepala otak ini pon bercelaru sikit. Ada yang faham dan ada yang kena godek perlahan-lahan. Maka, nak tanya korang, gambar yang bawah ni adalah menunjukkan BE kan?




Last BE aku dapat bulan 6 tau iaitu BE ke - 8 untuk tahun 2012. 3 bulan tanpa BE! Takpe, aku sabar menanti dan ini hasilnya. 


Oh ya, aku rasa cek dari Nuffnang dah selamat sampai ke rumah tapi sebenarnya aku tak pernah tunaikan cek. Dalam erti kata lain TIADA PENGALAMAN. Maka aku google cara macam mana nak tunaikan cek dan ini hasilnya  Cara Tunaikan Cek Nuffnang .


Kot-kot kawan blogger aku nak kongsi cara,boleh la tinggalkan komen. Berapa lama tempoh kita boleh tunaikan cek ea bila cek dah selamat tiba? Cek sampai ke Sg Siput dan aku masih di Ipoh. Kalau nak clear pon tunggu minggu depan. Boleh kan? Masih ada tempohkan? Auuuww, pening!


# Bila semuanya pertama kali, agak rumit dan banyak pertanyaan. InsyaALLAH lepas ini boleh tau dah macam mana kan?



guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

29 dak comei sayang YUI:

Masz Sidek said...

akak pun tak tahu pasal nuffnang... org pasang nuffnang, akak pun pasang nuffnang... hehehe

kena tanya yg lebih arif tentang nuffnang...

are_lin@yu said...

beznya yui nuff dah banyakk,,,ayu tak pernah dapat be lg.huhu...thniah tau ;-)

AnneRaini said...

tempoh 6 bulan..ada masa lg akak nak gi sana suh yui belanja..hahaha

Kesuma Angsana said...

rasanyer 6 bulan, tahhiah yek!

azizah :) said...

yup yui.. CPUV tu BE baru yui! tahniah dear..ada dua pulak tu!..hehee

cek mesti tunai dalam masa 6bulan..cmner nak tunaikan cek.. yui pergi mane2 bank yg yui nak deposit.. just letak belakang cek tu nama, no fon dan no akaun yg nak bankdeposit tu..

nuyui a.k.a miss YUI said...

alahai jijah syg..tq 4 ur information.. semangat yui bc komen jijah tau..labiuuuu... ♥♥

Tihara said...

tahniah yui, akak tengok kat cek tu dia tulis setahun...lama dari cek2 biasa yang 3 bulan tu...mesti byk yui dpat :)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

akak pun dh lama taleh BE..
ekceli tatu skill die camane, kite just apdet cam biase aje.. ;-p

najihahfara said...

sejak nuffnang bertukar wajah sy jadi blurr sikit hihi

Anum said...

nie kena tanya pakar

Sally Yatiey said...

Samalah kak. Saya tak pernah tunaikan cek sebab tulah tak nak cash out nuffnang dulu ;)

izan mama mia said...

saya pun tak tahu..br je ltk iklan....

diana said...

peliknya sebab ramai kata 6 bulan.kenapa check akak semua tempohnya setahun..heheh...


baby lydia said...

wahhh..angpow raya lehh...nk skit :)

Myra Jay said...

Takpa yui belajar dari pengalaman, tempoh clear cheque depend pada cheque tu tertulis, biasanya valid tempoh setahun.

Dan tahniah dapat BE baru ye, blog akak dah sebulan takdak BE ;)

Nurul Husna Mohd Hassan said...

akak tak tahu la yui. tak pernah deposit cheque. tapi ada yang dah komen kat atas tu, harap dapat tolong yui :)

fieda said...

kak fieda pun tak pandai tp nasib baik la suami berpengalaman bab2 ni..

[sutera kasih] said...

yui, sy aritu cash out..deposit saja cek tu, tulis nama, IC, no fon & no acc bank yg nk dideposit tu..tu saja hehe

adyna said...

akak pun baru first time kuar kan duit nuffnanf b4 nie kena reject sebab nama tak de binti..

on going tu tak bole 0.00% nie nanti tak dapat duit.. pengalaman n baca pengalaman blogger2 lain..

akak pun baru reti ckit2 hehehe

shidaR said...

dun worry yui cheque tempoh dia 2 ke 3 bln..kalau mlbhi tu cheque dah xlaku akan jd cheque tendang ...hehee...

shidaR said...

yui pkai cimb kan lg senang..nnt dpt cheque tu..tulis maklumat dekat blkg nama penuh, no fone dgn no.akaun cimb yui..kalo xslp la xingt hehee..pastu masuk dlm mesin cheque tu ok..tgk arahan dekat skrin, xpun pkai sampul cheque jer..lg sng minta dekat guard kalo ade la :)
hope ini mmbntu yui..nk tnya pape roger2 yui :)

nida husna said...

tahniah dah dapat be.. =)

Che Rosliza Che mat said...

Sis pun tak faham...yg gambar atas be ya...baru sis faham kikiki tahniah...

Eca Dwinky Asha said...

gi cri atm yg ada cheques machine tu...isi borang,..letak nama & bank akaun tu penting..no fon juga.kot kot ada masalah kan?!..pastu masukkan dlm atm machine.

eca masukkan ke maybank.3hari pastu,dah leh guna =)

aTy _faRed~ said...

Yg penting kene ingt..jgn lebih 6 bulan dr tarikh cekt... :-)

anitadiana said...

kak ita tak tahu tak pernah dapat pun yui...he..he

IntaNBerliaN said...

jijah dah jwb semua pertanyaan yui.. :-)

Nisa Greennnpanda said...

bestnye la yui, dpt gak la BE, huhu~...

Wanieys said...

bestnyer yui dpt BE hehe