tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, September 14, 2012

Percubaan pertama sediakan bunga telur

Malam Rabu lepas, entah kenapa aku eksited benar nak mencuba sediakan sendiri bunga telur ini. Sambil dok belek bunga telur yang pernah kawan buatkan, aku slow-slow mulakan. Siyes! Rumit gak sebenarnya. Maybe first time kan.




- bunga aku dan bunga kawan -


Aku tahu banyak yang perlu diperbaiki.

1) Bunga harus lebih kembang
2) Panjangkan sikit riben itu
3) Tambah satu lagi warna riben maybe soft purple


Sebenarnya sangat puas hati bila tengok hasil tangan sendiri. Walau agak letih, tapi berbaloi. Kos lebih kurang RM2 untuk sekuntum. Kalau jual kat kedai maybe dari RM 3 - RM 5. Itu pon bergantung kepada kepenatan, saiz dan material. 


- harus pastikan bunga sekembang belah kiri -


Bila dah mahir baru leh buka order. Oh! Berangan lagi! Hahaha. Aku buat ini bukan bermakna aku dah nak tuuuuutttt okay. Lambat lagi tu. Biar belajar bagi habis dulu. Ahakz.


# Benda ini dok buat, craft yang menunggu tak terusik. Hahahah.





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

32 dak comei sayang YUI:

izyantyPersonalTaste said...

bunga tu guna kertas apa, kalau guna kertas crepe nak senang n mudah just potong bulat2 kertas, satu kuntum buat 8 keping baru kembang, just renyok je setiap helai kertas. aritu minta toturial bunga crepe kan, xdak masa nak buat lg, kalau free n ada mood nanti akak buat. :)

Anum said...

cantiknya

иʋя 'αιƨʏαн κнαℓιℓ said...

ingatkan akak nak kahwin :D
opppss . hihihihi

MizzTina said...

akak dh kena belajar buat dh...

nur anis said...

ok dah tu yui..cantik dah tu..:)

eima said...

cantek but too much riben la... tah la aku ni buta seni

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

walaupon cubaan pertama... nampak cantik :)

azizah :) said...

yui...ok gak tu.. senang yui pandai buat bunga telur tisu ni..nanti dah kawen boleh buat sendiri... amik tempahan pon ok sgt2 yui..moga maju terus bisness yer..

AnneRaini said...

dah belajar2 buat bunga telur ni leh belajar buat hantaran pulak..pastu lehlah teruskan majlisnya..hehehe

eMMe said...

Yui...
tangan seni.. buat ape pun jadi, bagus yui, teruskan minat n bakat anda, boleh wat duit tambah n simpan dlm tabung utk masa depan esp. duit utk Kah***, heeeee~

PinkUmmi said...

wah cantiknya bunga telur yui buat nih....

Aida78 said...

cantik lagi yang pink tu...

::CIK LYNN:: said...

nampak cam dh ok je tu...nanti senang la yui buat bunga telur sendiri...hehe

Cik Muda said...

yui semakin mengembangkan bakatnyeee..huhuhuhuhu~

Nizam Ijam said...

cantik :)

shidaR said...

cantiklah dear ^_^

Edy Fee said...

wah my sis buat gak untuk mjlis cukur jambul dia.hehehe 3 warne pn cntik

Tihara said...

kadang2 buat ske2 pn jadi seronok..on la tu yui :)

Romeo Laut said...

Bagus pandai buat sendiri. Boleh gantung dekat dalam kereta. Kira gantung sekali dengan pewangi kereta. Cantik woo..

Aishah Jahirah said...

oke la tu...lama2 msti makin improve pnye...

aTy _faRed~ said...

mase kawen ritu..bunge telur ar bende terakhir yang akak pikirkan..eerr..tu pon bukak akak nak sangat..tapi ade orang sponsored..heheh

IntaNBerliaN said...

rajinlh yui ni... tgn mmg berseni...

Cik Jannah said...

buat sendiri ye kak nuyui? waa. seninya tangan dia. hahaha. nak tempah kahwin nanti laa. heee.

Nisa Greennnpanda said...

hebat aa yui nie.. leh aa wat bisnes bunga telur & hantaran pasnie, hehe..

Wanieys said...

cantik2 yui...nanti nk kawen buat sendiri senang hehe

Masz Sidek said...

cantik.... bila yui kawin nanti, senanglah... tak payah beli... buat je sendiri...

C'Jai said...

wah.. percubaan pertama yg berjaya..kan..

Che Rosliza Che mat said...

cantik jugak walaupun pertama kali buat...

Eca Dwinky Asha said...

leh buat bisnes.hehehe

Myra Jay said...

Yui memang rajin macam member blog akak merangkap x-classmate akak Izyanty.

Kalau akak hmmm memang tak menjadi la ;D

fieda said...

cantiknya yui..purple pink lagi..

Nurul Husna Mohd Hassan said...

cantik dah tu, kalau akak belum tentu jadik bunga. hehe