tentang
banner
tutor
fb
home

Monday, July 21, 2014

Lagu raya yang menjadi pilihan hingga kini

Apabila musim raya, macam biasa ada yang pakat mencari lagu raya, download masuk hp, tukar ringtone. Aku? Macam biasa, mood beraya tu kalau ada, adalah jawapannya.


Ok meh aku kongsikan antara lagu raya YANG TAK LAPUK DEK ZAMAN dan hingga kini bila dengar, sedap ja rasa telinga ini menghayati liriknya.


1) P. Ramle - Dendang Perantau, Suara Takbir 
2) Sudirman - Balik Kampung, Dari Jauh Ku Pohon Maaf
3) Saloma - Selamat Hari Raya
4) Rahimah Rahim - Selamat Hari Raya
5) Aishah - Pulanglah
6) Azlina Aziz - Indahnya Beraya di Desa
7) Jamal Abdillah - Salam Aidilfitri
8) Dj Dave - Menjelang Hari Raya
9) Black Dog Bone - Cahaya Aidilfitri
10) Anuar Zain & Elina - Suasana Hari Raya


Yang nombor 10 tu nostalgia dari zaman aku kanak-kanak riang. Sebenarnya banyak lagi tapi ini antara yang aku suka dengar.


Korang pula suka lagu apa? Meh kongsi kalau sudi.





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

11 dak comei sayang YUI:

Nurzakiah Hanum said...

bestnya kan

Ezy Loy said...

plng suke lagu anuar n elina..
lejen btol.. hehe
kalo lagu2 raya baru xbest..
yg lame jgk best

nur anis said...

lagu-lagu lama juga kan yang jadi pilihan...bestttt

eima said...

tahun ni kurang sikit lagu raya kat radio kan ..mayb sbb mh17 kot ... hmmm

yui kena tambah lagu mamat .... sedih lagu tu ...bes juga

Amal Salleh said...

lagu dulu gak y feel heee

Ibu Lala said...

Akk pun tgh dgr lagu raya ni. Siap beli radio lagi tau nak pasang cd raya punya pasal.

Ann Ishak said...

saya suka lagu2 dalam list tu jugak + lagu2 raya dari pengacara Hot FM dl :)

Cik Itah@RRP said...

salam. sy pun lebih suka dengar lagu raya lama..:)

AnneRaini said...

semua lagu ry lama2..yg baru2 ni xminnat.

Azhafizah Md Nor said...

lagu aishah tu memang best..syahdu je dengar time nak raya ni

Mimi Azirah said...

kan yui..lagu skrg byk ntah pape