tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, July 22, 2014

RESEPI : Biskut Kacang



Tips dari mak :
1 ketul butter = 4 cawang gula + 4 biji telur


Resepi biskut ini dari mak tersayang. Aku buat ikut sukatan di atas  ( tips ) tapi bahagi kepada dua sebab nak buat jenis yang lain pula. Hihi.


Untuk atas biskut, just calit sedikit telur, jadi bila masak akan kekuningan. Lepas itu tabur pula kacang yang telah dihancurkan. Kalau taknak pun takpe, ikut suka.


Selamat mencuba.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

9 dak comei sayang YUI:

AnneRaini said...

gigih yui buat biskut tahun ni....akak je xde mood betul..tp buatler jugak sikit

Nurzakiah Hanum said...

terbaik

Azhafizah Md Nor said...

mudah je kan

azizah :) said...

rajinnya yui.. jimat duit camni.. tahun2 depan leh buat niaga ni..

are_lin@yu said...

sdapnya lama dh xbuat kuih ni hehe

ros_reeza said...

owh resepi Yui guna telur... kalau resepi Ros, ringkas je.. tka guna telur.. biskut kacang ni sedap kan. mesti ada kalau hari raya di rumah family ros :)

Ibu Lala said...

Masa kecik kecik dulu mak suka buat biskut ni. Skrg ni x buat dah. Sume tunjuk je.

AlyaaIBH said...

kak, nak tanya, telur tu kena pukul sekali eh? hihi, terimakasih sudi jawab :)

Mimi Azirah said...

senang aje nak buat kan