tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, July 02, 2014

Menu sepanjang Ramadhan untuk pengamal Diet Atkins

Kalau ikut logik menu untuk pengamal Diet Atkins di bulan Ramadhan masih sama macam biasa. Apa yang membezakan bagi aku ialah kita tambah makan buah kurma. Sehari 2 biji pun memadai. Kita ikut sunat juga ( taknak makan pun tiada masalah ). Macam aku dah fasa 2/3 dah boleh ambil kurma ( pandai kira carb ).





Buntu nak masak apa? Oklah, aku dah share menu yang aku sediakan sepanjang berdiet Atkins { rujuk sini }. Siap letak gambar, bahan & cara sediakan. Tinggal rajin atau malas sahaja.


Korang boleh pelbagaikan menu asalkan mengikut panduan yang disediakan & mengikut fasa serta pengambilan karbohidrat yang dibenarkan. Lengkapkan diri dengan sekurangnya membaca fail-fail yang ada dalam group. Jangan main hentam kromo. Rajinkan diri membaca serba sedikit.


Jom aku kongsikan antara menu boleh anda sediakan sepanjang berpuasa di bulan Ramadhan. Ini adalah antara menu kegemaran aku sepanjang berdiet Atkins.


7) Cheese cake mudah ala atkins


Lebih banyak menu diet Atkins lain ---> { sini }



Jangan lupa setiap pemakanan pastikan ada SAYUR HIJAU. Lebih banyak sayur adalah lebih baik. Elok untuk pelawasan anda juga.


Selamat berdiet. Diet diet juga, kesihatan kena jaga. Boleh juga ambil supplement atau multivitamin.


Semoga berjaya.


IKLAN KUIH RAYA/KUDAPAN 
Boleh rujuk entry ini
InshaaALLAH sedap!




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

12 dak comei sayang YUI:

Nurzakiah Hanum said...

great

Amal Salleh said...

kita da copy paste menu2 y bes nk wat juadah buka hehehehe kita amek yeeeee tQ :)

ros_reeza said...

bagusnya Yui.. ada menu sihat :)

Jie Susanos said...

huhu..lelaki bleh join xni..jie ni makin berisi lak..

Eca Dwinky Asha said...

yuiii,, giler kentang a, eca ketosis awal2 puasa..puasa 1 habis, bukan setakat ketosis, terus gastrik.padahal malam tu minum air banyak gak....xpela bukan rezeki, lagi sejam nak berbuka muntah lak :(

menu wajib sahur, telur dadar.
menu wajib berbuka, ayam panggang.
hahaha...padahal tu je la menu daku

AnneRaini said...

akak bulan pose ni bantai makan nasi hari2..hahaha..aci tak?

Diana Rashid said...

bulan puasa ni makanan berbuka semua berat2..atkins dah kemana dah menghilang..heheh

Liza Licha said...

selalu masa puasa lapar sangat tapi bila buka makan punya lah sikit

azizah :) said...

menu sihat di bulan puasa..

Azhafizah Md Nor said...

menu diet yang sihat :)

Myra Jay said...

Chayok chayok Yui.. Sure boleh especially bila nak kawen ni, cepat punya boleh turun :D

Mimi Azirah said...

diet atkins memg rni yg buat bjaya turunkan berat bdn