tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, June 26, 2015

APAKAH RASA TIMUN BETIK/TIMUN AIR ATAU SEANGKATAN NAMANYA?

Merujuk kepada [resepi air timun betik], aku dihujani pelbagai soalan.
Eceh, poyo sungguh! Hahaha. Takpa-takpa aku explain di sini naaa.


Apa rasa timun betik?
Kalau kau makan macam itu saja, takde rasa.
Ini serious. Struktur macam buah tembikai susu.


Bentuk timun betik?
Macam betik bentuknya.
Warna kulit berbeza. Isi macam tembikai susu warnanya.


Perlu letak gula dalam resepi air timun betik?
Aku lagi suka tak letak. Dah cukup dengan rasa lemak yang ada ( dari santan & garam ).
Kalau nak letak pun boleh, cuma jadi manis sahaja.


Adakah ia bermusim?
Sudah tentu. Sama juga macam musim buah durian.


Apa pun, kena cuba dulu baru tahu macam mana. Kadang tekak lain-lain.
Jangan pelik sebab lain orang lain panggilan nama buah tapi hakikat BUAH YANG SAMA.
bagi aku, memang aku suka. Sedap!


Saja aku taknak letak gambar, nak suruh korang rajinkan diri google image
Miaahahahah!






guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

11 dak comei sayang YUI:

Nurzakiah Hanum said...

hehehe jom google jap

nur anis said...

air timun betik.. letak ais.. perghhhhh..

Syira Lokman said...

HYEEE...AKHIRNYA ! DAPAT JUGA BLOGWALKING..SYIRALOKMAN CUTI SEM :D JOM KE BLOG ..BANYAK GIVEAWAY AND CERITA NAK KONGSI :D

zazanizam said...

lama xmkn timun betik.. kza biasa mkn dengan santan kelapa yg dimasak.. lpas tu letak ais batu..perghh sedap !

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam yui,
saaaaaaaaajaaaaaaaa ja tau :P
sat3 nak google

AnneRaini said...

akak tak suka tembikai susu jadi mungkin timun betik ni pun akak tak suka.. hehe

eima said...

jahat la yui ni tau ... ingatkan ade gambar seklai pun tak penah tgk

aRz MoHa said...

Aduh tak ada gambar pulak

Azhafizah Md Nor said...

Teringin nak cuba buat..tapi buah susah nak dapat

izzeyda said...

tak pernah rasa..

Shahida Dzulkafli said...

X pernah try lg..macam kena test je..