tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, June 26, 2015

MENU BERBUKA SI BUJANG RAMADHAN 1436H

Setakat ini hari pertama saja aku pernah pergi bazar. Tapi bila dah balik Ipoh, duk dengan kawan-kawan, mood nak pergi bazar belum ada ditambahkan lagi dengar perkara kurang enak tentang apa yang dibeli.


Jadi sepanjang puasa, lebih suka masak walau ringkas.
Orang kata masakan bodoh tapi asal kami kenyang cukuplah. Jadi semalam saja masak tempe goreng, terung & telur dadar cream.





tempe yang dibeli tak berapa ok bila digoreng



potong - rendam dalam air garam - goreng


Senang saja menu orang bujang. 
Nak jaga aku senang aje, ada ikan rebus goreng + bawang + cabai + kicap makan dengan nasi panas pun dah cukup selera!


Saja up entry ini sebab takde idea lain. Boleh gitu?





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

15 dak comei sayang YUI:

fifie feyca said...

hahahha.. kdg2 fifie pun suka menu ni.. huihui. especially terung goreng tu.. huihui

AnneRaini said...

akak pon masak setiap hari.. lg sedap.

Rapunzel Cikilolo said...

terung tu tak yah disambalkan ke?

eima said...

yg mkn mcm ni lagi buka selera kan .. tp kami tak berape reti mkn nasi2 mni

azizah green line said...

janji perut kenyang.suka hati..hehe

ros_reeza said...

Masak sendiri memang puas hati.. Ringkas macam mana pun, asalkan sedap:)

Chot said...

ikan rebus? errrr...tu utk yui ke utk miauuu? haha

Eka Tikah said...

standart la tu kak org bujang.hehe. masak seringkas yg boleh. ikut selera tekak sendiri :P

Dunia Zumal said...

Rajinnya masak untuk berbuka... Zumal singgah dari #bloggerutara

Siti Nurzafirah said...

Senang bela.. hehehe....

Singgah dari #bloggerutara

aRz MoHa said...

Sedap juga menu cam ni kongsikan resipi lain

Azhafizah Md Nor said...

Asal kenyang sudah Yui..simple dan jimat :)

izzeyda said...

kekadang yang simple tu lagi menambah selera nak makan..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam yui,
peberet akak tu terung goreng tu tau3

#BloggerUtara

Shahida Dzulkafli said...

Yui..nk tanya la, telur dadar cream tu camne??