tentang
banner
tutor
fb
home

Monday, June 01, 2015

TRAGEDI SALMON HANGUS

Tak tau lah nak sedih atau ketawa tapi aku banyak gelak lepas kejadian ini terjadi
Konon malas masak di rumah sewa, bawalah ke opis
Opis hanya ada microwave


Selalu bakar guna oven 10 minit atas bawah
Hari tiu, "cerdik" sangat set 10 minit
Microwave tu!!
Kejap saja patutnya




Tinggal berbaki beberapa saat, kawan nampak kepulan asap
Laju dia bangun dan terus tutup
Nasiblah tak meletup!
Naya weiiii


Bekas pecah, ikan hangus
Moral, jangan malas-malas sebab ada balasannya
Padan muka kau Yui!


Hahahaha, first time macam ini.







guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

18 dak comei sayang YUI:

Chot said...

T_T. apa sadis sgt cerita hri ni yui..haha

AinAthirah Anuar said...

MashaAllah , rentung. hahaha. takpa pengajaran ^^

Arina Shamsul said...

huhuhu...nasib baik tak jadi apa2 dear jemput baca entry ini

http://wwwmarina-arina.blogspot.com/2015/05/whats-app-blogger-team.html?m=1

Nurzakiah Hanum said...

hitamnya

Puteri Beribiru said...

ahaha sadisnya ghope ikan tu dah..takpelah, dah bukan rezeki ye dak?
nasib awak dan orang sekeliling takde pape dah..choihh dibuatnya la meletup ke hape,.,,mak oihhh scary//!!
len kali becareful na..jangan hanguskan makanan lagi tau..hehe

nur anis said...

hahaha..mesti 1 opis bau hangit kan..haha...kejadian ni pernah jadi kat opis saya dulu..

fifie feyca said...

lol... nasebbaik ikan n bekas jek... atoooaii.. hahahah

CikSiti said...

alhamdulillah selamat

Diana Rashid said...

ahahah..hangus rentung dah ni..

Myra Jay said...

Hheeee, microwave memang kalau 'terlebih' masak akan berasap gini lah :)

Dlu penah kawan opis masak apa ntah tak teringat..
Ha pecah terus bekas tu :)

Narshifa GoldEmpire said...

Sedappp tu salmon kalau tak hangus, hehe.

jemput blogwalking ke kedai online saya pula cuci-cuci mata sampai jadi bling-bling dan lupakan salmon hangus tadi, hihi

Nurul Baidurah said...

hitam bebeno ni yui..hihi..,

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Hadoiii..dah la ikan salmon bkn main mahai dak?hangus la plk..hehe

azizah green line said...

kihkihkih rentung habis tu yui

Rapunzel Cikilolo said...

Aku gelak dulu eh yui...

Pengajaran kt yui, suhu microvawe tak sama cm oven...

Hati2 lepas ni ok.

Eka Tikah said...

alaaa, hitamnyaaa. baru nak minta sikit tadi. hehehe

Azhafizah Md Nor said...

Tak nampak rupa ikan dah ni..nasiblah tak jadi ape kan..xpe, belajar dari pengalaman

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam yui,
he3
akak tak pernah guna micowave
oooo
microwave lagi kuat la kalo ghoper itu yer yui