tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, June 19, 2015

MAKSUD WARNA PADA SETIAP TAG DI ROTI



Kalau sebelum ini perasan juga warna-warna yang berbeza untuk setiap tag pada roti.
Bila baca ini, barulah faham.


Melalui warna, kita tahu hari apa roti itu dikeluarkan.


Oh macam ituuu. Hehehe.







guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

13 dak comei sayang YUI:

eMMe said...

ohhh... ye ke.. ingat sesaje je letak color pe pun... ingat takde makne pape... hehehe...ade fungsi dia yea.. tq yui for sharing this...

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam yui,
ooo
ada color kaaaa????????
he3
tak pernah perasan :P

Mardiah Diana said...

Eyalah...akak pun baru juga tau ni...terima kasih dik yui..

cik hani said...

selama ni tak kesah pun warna ape. tengok expired date je.rupanya ada fungsi warna tu.. huhuhuhu

Ann Ishak said...

perasan jugak tag roti tu ada macam2 kaler, rupanya kaler tu represent pada hari ek. baru tau today...thanks yui

Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum
singgah pagi jumaat
la ada maksudnya rupanya anum baru tau
tq

eima said...

dah tau lama dah tapi tak ingat jenis kaler utk hari tu

Mar Mansor said...

tak perasan pasal ni

Kniedaz said...

ooo...macam tu ya..pernah baca dulu tapi tak ingat..ehehe...selalu dapat tag hijau n kuning

Nurul Baidurah said...

ada fungsi jugak rupanya...btw,check wasap yui sebab saya nak buat tempahan popia dekat yui..

ros_reeza said...

Ros tak pernah tau pun pasal warna tag ni. Hikhik

Azhafizah Md Nor said...

ye, begitulah disebalik warna warni tag roti tu :)

Shahida Dzulkafli said...

La..ada maksud rupanya..ingatkan saje je..