tentang
banner
tutor
fb
home

Monday, June 01, 2015

CENDAWAN MEKAH ATAU MUT MUT

Pernah dengar pasal cendawan mekah atau mut mut? Kat negara luar, teh ini sangat popular. Aku baru tahu lepas dapat tahu dari opah. Berzaman-zaman dah benda ini.


Paling menarik
Cendawan ini macam "hidup". Ada pantang larangnya juga untuk "bela".


Apa yang menarik bila minum air ini?
Banyak kebaikan dan kelebihan. Tapi untuk diri sendiri, bagi senang aku membuang. Hahaha. Jadi, tak payah terlalu bergantung kepada cleanx tea.


Air cendawan mut mut sedap diminum begitu saja atau disejukkan.
Rasanya bergas macam air zapel.


Gambar google, gambar sendiri tak ambil


Kalau korang tengok orang jual, memang boleh tahan harganya. Tak percaya? Cari sendiri. 
Lagi lama cendawan ini, lagi berharga.


Tapi aku minum untuk kesihatan diri saja. 
Kita berusaha, ALLAH penentu segalanya.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

11 dak comei sayang YUI:

Nurzakiah Hanum said...

anum pun ada simpan.. dah berlipat2 hehe

safurara said...

kalau dekat group eczema, dorg bg je dik, xyah bayar, sbb benda ni beranak.hehehe.

eMMe said...

errrr....rasa zaple ek, sdap la tu... hehehehe... tringat dulu ayah akak pun selalu minum air cendawan ni.. tapi lupe la cendawan ape ek org panggil, ade name lain tau...

nur anis said...

first time dengar pasal menda ni..huhu

Emma Diana said...

jom baca puisi modern

http://matalensajemariberceloteh.blogspot.com/2015/05/bila-hati-telah-hitam.html

AinAthirah Anuar said...

1st time dengaq ni. btw singgah June :)

Puteri Beribiru said...

eh first time dengar pasal ni,,mcm takut plak tengok..kalau depan mata mesti terpikir2 nak minum ke tak..haha

Myra Jay said...

Owhhh baru tau..
1st time dengar pasal cendawan ni..
Okla sesuai dengan Yui kan.. ;)

Nurul Baidurah said...

pestime i dgr cendawan mekah ni..

Azhafizah Md Nor said...

Pernah dengar juga ni tapi tak de rezeki nak merasa

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam yui,
pestime akak dengor nama cendawan ni :)