tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, October 28, 2015

Kenapa aku jarang sertai GA/Segmen?

Sebenarnya aku akui aku memang jarang join mana-mana giveaway atau segmen. Bukan tak minat, tapi ada kekangan tertentu.


Masalah utama :
MASA
Ye aku tak banyak masa. Memang boleh update blog bagai tapi aku kurang masa kalau melibatkan banyak syarat. Kadang entry aku memang dah sedia awal, just tunggu untuk publish sahaja.


Masalah-masalah lain :
1) Terlalu banyak syarat untuk dipatuhi
2) Masalah loading yang melampau ambil masanya untuk kita view
3) Selalu terlepas tarikh pengumuman walau dah catat di tempat lain
4) Data internet agak kurang
5) Terikat dengan kerja rasmi & partime


Tapiiii eh ada tapi tau. Kadang aku usaha juga nak sertai. Tanda support sesama blogger. InshaaALLAH mana yang mudah memang aku sertai. Benda cepat, takde masalah.


Kadang banyak syarat sebab hadiahnya hebat-hebat belaka. Jadi, kenalah berusaha lebihkan?


Korang janganlah kata aku sombong plak. Bukaaaaaannn!
Aku dah nyatakan sebab-sebabnya. Harap memahamilah ya.


Yang mana ada buat GA/Segmen, semoga berjaya ya!







guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

11 dak comei sayang YUI:

Nurzakiah Hanum said...

heheh
x cukup masa kan. ye la tue sebab kadang2 amik masa gak

Shahida Dzulkafli said...

Samalah kita yui..
Kadang sebab terlalu banyak syarat..
Tapi usaha juga joint.. tambah yang senang-senang..

tiga lalat said...

kadang2 syarat merepek kalo hadiah setakat top up je., huhu2

nuyui bz kanns., ;p

Eintan Nurfuzie said...

hihiih.. klu cmtu, join je bloglist akak.. hanya masukkan url dan nama je..

Jemput singgah blog Nurfuzie.com
Jom memriahkan GA cik en yang bernilai lebih dari rm1KGive Away Nurfuzie Dot Com #1 Bernilai RM1000
Dan pencarian Pencarian Bloglist Nurfuzie Dot Com #2

aTieYusof Family said...

Hihi... sis, kak pun sama..dulu suka jg join mana2 GA & segmen...skrg ni dah kurang sgt.. kadang tak sempat.. kadang tak berkenan klu syarat banyak sgt...huhu

zazanizam said...

hehe.. sama ler kita, byak sgt syarat2nya. yg simple akak join.

eima said...

buat yang lebih penting ./.....

PeRdU cINta said...

Betul juga..syarat tu..kalau tak penuhi syarat takut juga sebab rasa menipu..hehe..

Dunia Zumal said...

Zumal pun join yang mudah2 je..

Azhafizah Md Nor said...

lebih kurang begitulah kalau fiza tak join..ada sebabnya kan :)

Eka Tikah said...

samalah kak dgn kite. lagi2 bile dah busy. blog pun dah jarang update. inikan nak join segmen or GA. hehe