tentang
banner
tutor
fb
home

Thursday, October 08, 2015

Rindunya menaip dengan penuh perasaan

Sebenarnya aku rindu nak taip panjang-panjang,
melayan perasaan sendiri di blog ini.
Walau aku tahu blog ini boleh dibaca secara umum.


Eh, selama ini taip takde perasaanke?
Bukanlah. Bukan itu maksud aku. Aku tak penuh atau menghayati perasaan dengan lebih dalam.
Nak enjoy menyampaikan. Nak rasa bebas menaip & bersuara.


Giler lama aku tak buat entry macam itu.
Zaman "keremajaan" entah merapu meraban aku punya entry.
Tak percaya boleh kelebek tahun 2010!
Ayat tunggang langgang, penuh shortform, gila pemalas!!


Sekarang penulisan selaras dengan usia.
Biarlah apa aku sampaikan, boleh dijadikan pengajaran atau panduan.
Moga ia beri manfaat even apa aku taip kadang penuh emosi terutama tentang kucing.


Maaf ya, entry lama adalah kenangan lama
Jangan bandingkan dengan kini
Jangan menilai orang dari luaran & pengalaman silam


Wahhh, kemain ko yui berjaya taip panjang macam ini
Korang baca habis ke tak, aku boleh detect berdasar komen korang tau
Hahahahaha!







guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

10 dak comei sayang YUI:

Emy Effendi said...

sama la kita yui. hehehe
first second entry mmg ayat shorform habis. budak2 betul, hahaha
dah rasa diri matang sikit,
ayat pun kasi penuh. hehehe

singgah sini ; 10 Taktik Paling Power

Nurzakiah Hanum said...

best kan kalau ada masa yang free

PeRdU cINta said...

bila kita menulis dan meluah dengan hati yang ikhlas..in sya Allah yang baca akan terkesan..dan cara penyampaian juga boleh lihat tahap kematangan seseorang itu..

CikSiti said...

saya baca sampai habisssss

eima said...

aah la yui .. betui akak mmg rasa entry yui semakin hambar tapi tak bermakna akak tak suka ... cuma rasa macam dah sama mcm dulu .....

Murni Alysa said...

akak bc sampai habis..akak ni jenis xpandai nak luah perasaan melaui penulisan..huhuhu

Dunia Zumal said...

Semakin lama semakin matang penulisan kita kan, emo sekali sekala tu takpe. Tanda ada perasaan. Zumal baca habis ok ^-^

Siti Yang Menaip said...

bhahahah jangan dikenang entry zaman remaja dulu.. tidak !!

Azhafizah Md Nor said...

belum cukup panjang lagi ni yui..hehehe

Cik Ash said...

sama mcm kak ekin hihihi dulu entri sikit saja