tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, February 19, 2016

Dapat angpau & kudapan sempena tahun baru cina

Aku menyewa di Station 18. Tuan rumah orang cina. Tapi yang kutip duit sewa adalah kakak kepada tuan rumah sebab dia je yang ada kat Ipoh. Yang lain ada di luar negara.




Tiap-tiap tahun tak pernah miss nak bagi kudapan macam ini bila tiba tahun baru cina. Kadang time ambil duit sewa, ada ja buah dari dusun dia. Kira suka memberi ni. Bukan senang nak dapat orang macam ini tambahan berlainan bangsa.


Angpau pun memang akan dia bagi kat setiap orang dalam rumah. Fuhhh, rezeki tu. Amaun tetap sama dari dulu sampai sekarang.


Sedar tak sedar dah dekat 5 tahun aku menyewa situ. Masih setia di rumah itu.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

10 dak comei sayang YUI:

Cik Itah said...

sy bekerja dengan orang melayu takda ampau pun..tunggu duit raya jela hihi

Nurzakiah Hanum said...

wow

Ann Ishak said...

sila keluar sekarang, bulan depan saya nak menyewa rumah tu pulak kihkihkih :p

AinAthirah Anuar said...

baiknyaaaa

Nurul Baidurah said...

best nya dapat limau..hehe..

Shahida Dzulkafli said...

Best dapat tuan rumah macam nie..
Walupun berlainan bangsa tapi pemurah..

Amanina Mads said...

bertuahnya yui.. mungkin sbb bayar sewa on time pon menjadi kesukaan org cina. best lah thun ni makan limau jelah

Dunia Zumal said...

Wah baiknya penyewa rumah Yui tu yer...

nini said...

Bestnya dpt angpow.....hihi

Azhafizah Md Nor said...

Bagus dapat tuan rumah yang baik