tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, February 05, 2016

Apa guna bloglist kalau singgah pun tidak?

Heeeee, entry ditujukan khas untuk tuan tanah, Yui.


Sedar, kita ni blogger picisan, sendu dalam alam maya. Banyak bercerita pasal hal sendiri ( dulu lain sangat ).


Eh, mengarut!


Si blogger, biasanya ada bloglist sendirikan?
Rajin ke diri tu menyinggah ke setiap bloglist yang tersenarai?
Macam mana nak konsisten?


Cara aku, peringatan untuk aku!


Hari ini update 1-2 entry, lebih lagi bagus. Ada komen, approve. Keesokan hari, jejak balas setiap komen yang ada.


Settle komen di entry,
Baru singgah santai di setiap blog yang tersenarai dalam bloglist. Tak kisahlah nak singgah baca semata atau tinggalkan komen. Terpulang.
Barulah berguna BLOGLIST tu.


Takkanlah rumah jiran hujung laman rajin menyinggah, tapi jiran sebelah dipinggirkan.
Ececeh, mendalam ni !!




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

10 dak comei sayang YUI:

Cik Itah said...

erk? hihi baiklah :)

anak denesor said...

klo iera bile letak bloglist senang..sebb rajin bukak blog guna fon je..klo xletak bloglist payah nau nak jejak..hahah

naniey lurviey said...

naniey blogwalking dgn komen2 yg dtg singgah + tgk list blog dlm dashboardh tu je.. Yg mane suke menyinggah memang terjah la. Kdg termiss jgk. Bw time bukak dashboard :)

♥ aiNa yaZiD ♥ said...

insyaallah bila sempat n berkesempatan aina terjah blog jiran di bloglist. hihihi...kdg kdg bila stress baca entry best best ada jugak bahan gelak. hehe =)

Nao Mei said...

akak tak sempat singgah bloglist..hahaha..hampeh betul.. yang cik akak singgah blog yang rajin komen..haha

zarul farhana said...

xsempat nk bw skrg ni

el said...

tu yg malas buat bloglist
sat lagi depa kan nak dtg umah kita hehe

aizamia3 said...

Itulah yang terjadi..
Adakala tak dan nak jengah sebab rutin harian mencemburui.

Nurul Baidurah said...

guna bloglist utk bw..hehe..

Azhafizah Md Nor said...

senarai bloglist memang wajib singgah semua tapi bila ada masa dan komen secara pukal gitu. hehe