tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, November 16, 2016

Hadiah konvokesyen [DIY aje]

Adik Yui dah konvo semalam, 15/11/2016 di UUM. Mak, abah dan opah yang pergi tengok. Jadi, hari minggu lepas mak dok ajak Yui beli sesuatu untuk adik. Yelah, nak beli jambangan di sana, kos agak tinggi, maka meh kita buat sendiri dengar jari jemari kasar ini. Miahahaha.


Ok tengok dulu hasilnya. Maaf sebab biasa-biasa aje.



Yui guna liquid dan tulis
"Congratz Ana, UUM"


Bakul yang membuat orang terliur sebab penuh & padat






Maka meh tengok bahan asas. Bakul recycle balik adik punya yang guna waktu tunang. Ekekeke, jimat lagi kos.




Anggaran harga :

Pelbagai jenis coklat = RM 50.00
Bunga plastik ( 3 kuntum ) = RM 2.12
2 bear = RM 4.24
Stick board hitam = RM 1.20
Bakul = recycle
Kertas = Barang peribadi
Lidi = Barang peribadi
Gam = Barang peribadi
Span = Barang peribadi


Maka jumlah kos : RM 57.56 


Yui buat dan gubah ikut kreativiti yang tak berapa nak kreatif ini. Hahaha.


Buat Ana,
Tahniah dah selamat berkonvo. Lepas ini bersuami plak. Ekekeke.





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

14 dak comei sayang YUI:

Izzati Suhaide said...

cantik...lagi jimat buat sendiri kan..Hehehe

Diana Rashid said...

Tahniah untuk adik Yui...kreatif juga yui ni..boleh buat bisnes ni yui..

Cik Itah said...

congratz to your sister yui..

Nurzakiah Hanum said...

wow kreatif

Illya LeYa said...

Cantik.. Memang zaman sekarang ni kite kene berjimat kan...

Tahniah buat Ana...

Inani Hazwani said...

Memang boleh jimat ni buat sendiri. Nani tengok kalau yg ready made ada sampai 70 ke 80 ringgit

Shahida Dzulkafli said...

Cantik dan murah serta jimat..
Kreatif Yui..

Normi Nieza said...

kreatif la yui..:)

Liza Licha said...

rajinnya Yui buat semua ni..

wahida said...

serius cantik...kreatif!
jimat pun jimat...sebab selalu time convo gubahan bunga dan coklat mcm ni cecah rm100 tau!

noorhaidaz eyda said...

cantik.. ada kreativiti tu.. hehehe... kalau jual dkt luar tu 100 lebih tu

PCL said...

Kreatif la yui.. jimat n bole buat biz ni.

Nadia Johari said...

SIMPLE PUN CANTIK..

Anita Osman said...

lagi meriah DIY yui..geram tengok bakul tu...cantik..