tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, November 01, 2016

November 2016 : Harga petrol naik 15 sen

Laaa ni asal nak masuk bulan baru aje, ramai dah terfikir naik atau turun minyak. Maka untuk November 2016, harga petrol NAIK ya.


Macam biasalah,
Bila ada ura kenaikan, ramai akan berpusu dan sanggup menunggu panjang untuk isi minyak. Bagi Yui, tak mengapa. Itu cara mereka untuk berjimat. Zaman sekarang ni, selagi apa mampu kita jimat, kita jimat.


Tapi bagi yui,
bab makan minum Yui saja yang tak kisah murah atau mahal. Bab lain inshaALLAH cut selagi boleh. Heeeee.


Kita biasanya nampak "kesenangan" orang sahaja, tapi kita jarang nampak "kesusahan" mereka. Siapa kita untuk judge berdasarkan luaran semata?





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

12 dak comei sayang YUI:

Kakzakie Purvit said...

Entahlah Yui... dah tak terucap nak kata apa pun
Suka tak suka kena telan jugalah dah kita ni rakyat marhaen

Orked V. said...

naseb kita memang isi penuh tank before balik office semalam. takde la bersesak ke ape. huhu

Adam said...

Selepas minyak naik barang lain biasanya ikut naik. Kena berjimat jugak nampaknya.

Nurzakiah Hanum said...

terima kasih kerana naik
hehhehhe

Cik Itah said...

minyak masak pun naik kan..tapi berganda2 ja naiknya.. susah nak cakap tapi sedikit kecewa

Nory Zoulkefle said...

Nak bising2 pon harga tetap naik kan..so redha jelaaa..moga dilimpahkan rezeki buat kite semua

AnneRaini said...

tgh tgu bila pulak harga mknn nak naik sbb mknn pakai myk masak. lepas hrga lain2 pun naik sbb sume org guna myk katanya.. hadoiii nympah lah.

and yes org xnmpk susah kita. kdg nk beli selipar Rm10 pun bercatu sana sini. haihhhh

Mrs Velentine said...

naik minyak naiklah barang..dengar2 minyak masak pun naik...

Ann Ishak said...

entah la, rela dalam paksa pun ye jugak. semoga selepas ni ada perubahan dalam pemerintahan

BTS said...

pam bayar dan jalan..
nak buat gena lagi

Azhafizah Md Nor said...

cut ape yang boleh kan..selagi boleh berjimat..huhu

nini said...

Sila banyak dok umah and play kat umah je. ..hahaha