tentang
banner
tutor
fb
home

Monday, November 07, 2016

Review Filem : Doctor Strange

Lama tak tengok wayang. Yang terbaru sempat tengok cerita orang putih, Doctor Strange. Oh ya, nak habaq siap-siap, Yui review cara Yui sendiri ya. Jangan samakan dengan orang lain. Kira pendapat peribadi laa ni tauu.




Mula-mula tengok cerita ni, dok fikir eh pasal apa ni. Awat jap alam gini, jap alam lain. Ok, dah 20 minit faham dah. Jangan di tanya apa kisah sebelum sebab Yui bukan jenis follow cerita dari filem lepas ke apa jika ada. Heeeee.


Tengok yang perempuan botak tu, dok fikir pasal agama. Pastu fikir pasal magic, pasal ilmu dalaman diri. Pendek cerita, filem ni banyak berimaginasi dalam diam. Kalau korang jenis malas, memang tak layan sampai habislah.




Dari negara orang putih terus ke Kathmandhu if i'm not mistake. Huhu. Nepal kan tu. Haaaa, kemain cari penawar sebab Dr ni kemalangan dan agak kritikal dan sukar untuk pulih. Bila dia sampai sana, jumpa la lelaki belah kiri dia ( rujuk gambar atas ). 


Dia belajar dan belajar eh entah kenapa boleh plak dia ni jadi macam superhero. Boleh berlawan dengan orang jahat, ada kuasa dan boleh juga putar masa ( tu sebab rantai dia pakai kot ).


Paling tak menahan bab dia boleh sampai ke hospital balik tu. Nak rawat diri. Lepas tu "roh" berterbangan. 


Apa akhirnya?
Korang kena tengok sendiri tau. Haaaa, ni review cara Yui aje. Memang takdelah nak hafal nama semua. Hahaha.


Bagi 8/10.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

9 dak comei sayang YUI:

Cik Itah said...

orang kata movie ni best

Nurzakiah Hanum said...

RAMAI REVIEW BEST

Atie Yusof said...

ada gak dengar2 member akak komen sis.. depa kata OK gak citer ni.. akak blm berpeluang nak tengok.. huhu

azizah green line said...

macam best je kan.. lama xtgk movie

aRz MoHa said...

macam menarik...tapi malas nak ke wayang tunggu boleh download je la

Siti Nurzafirah said...

hahahaha.. no idea jugak masa tengok at first !

Shahida Dzulkafli said...

Lain dari yang lain review Yui nie..

Azhafizah Md Nor said...

Belum tengok lagi citer ni =__='

eima said...

komik doktor strange ni dulu pernah la baca tp bila di adaptasi lagi besh kot