tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, November 09, 2011

Cara nak atasi masalah Perut BUNCIT!

Haaa..masalah ini melanda kome?? samalah.. * aik,kantoi la! hikhik.. takde maknanya... cara ini ak dapat setelah baca beberapa blog.. oleh kerana ak tidak copy+paste, jadi ak ingat-ingat lupa ea.. So,apakah caranya?? sangat mudah!!




1) Pandang ke perut kome
2) Pegang perut dengan penuh mesra menggunakan kedua belah tangan
3) Katakan , "perut!! ak xsuka la ko buncit..malu2.. kasilah reda buncit ni.. malu la ai.. ramai tegur"
4) Sambil berkata, sambil tepuk-tepuk perut tanda geram


Ahakz!! ak gurau aje wei.. ak pon takder idea.. so,jadi ginila..huaaa.. walau camne pon, still nak cari cara kurangkan!! kome ada petua yang mudah?? selain senaman itu.. minum air teh ke, ubat ke, apa ke.. share la sesama..


- lau mengandung,memang cun kan?? -


Apa pun,ak tetap syukur ngan apa yang ak ada.. even pipi tembam, badan comel, pewot buncit, tapi ada gak sudi sayang... ececeh..melalut sudah!! Terima aje hakikat SEBENAR!! 





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

20 dak comei sayang YUI:

y i e n said...

betul2 ... kite pon same ... even sume suda berlebihan, tetap ade yg sayang, hik3~~

Diyana Ali said...

amboi ada orang syg die. ececehh. hehe

aamalinaazman said...

hehehehe
comeiii!

emm..salah satu cr nak kempis perot, or kurgkan kadar pembuncitan ni,

sebelom mandi jangan makan, lepas mandi baru makan =]

smilenajah93 said...

amboii ,,,, untunglahhh akk ade orang sayang :)

E'in said...

perut e'in pun buncit sikit.. hehe..

farhana said...

Buat sit up. =)

merahitujambu said...

sy pernah post kt fb pasal ni semua bengang je..ahahah

Eliza Sulaiman said...

OMG! hahaha

buncit comel!

bobiedanbad said...

hihihihi fizikal bukan ukuran untuk dapat cinta sayang :)

sharul izam said...

buncit itu SEKSI...hahah:)

Anonymous said...

hahaha nak try gak la belai2 perut suruh 'dia' slim.kikikiki

Jahirah said...

buncit oh buncit...banyak petua nk elak buncit,nk amalkan tu xberapa rajin kot...haha.tp time peod mmg buncit sket pun..:)

msredcheesecake said...

Sit up 100 kaali....

:: cikNuurul :: said...

ecececehh,ayat last tu,.hehe,.

same la kite tp xpe,.xde la ketara sgt kn,.normal la tu mak CN kate,.kihkih

budak penjara said...

klu laki perut buncit leh try la petua ni kn..hehe

Bulan Syurga Firdausi said...

yui buncit e hehehehe ;)

Cik Anita said...

bukan perut buncit lah Yui.. perut comel! hihi

duniaanita74.blogspot.com said...

betul tu yui..kak ita suka tu...walaupun kak ita cute laku gak...alhamdulilah...

NaNad said...

hehe...nad buncit sikit jer..:p

Unknown said...

Hahahaha! Eza pun binggung, nasib baik la ada orang yang sayang...Hmm, nak control makan... tak tahan la pulak tengok makanan sedap-sedap...Haha, tapi sape-sape yang nak kurus tu..boleh la ke slimworld :D, hihi..